Prečo pestovať zeleninu vo vyvýšených záhonoch?
Vyvýšené záhony sú aktuálnym hitom pestovania zeleniny. Vieme v nich vypestovať zeleninu na rôznych podkladoch, terasách, balkónoch, záhradách.
Sandra Hricová: Zo surovín z lokálneho trhu ZeZáhorá je radosť variť
Vášeň ku gastronómii pocítila už ako malá vďaka svojmu otcovi. Ten totiž pracoval v rôznych vyhlásených reštauráciách. Dnes sa Sandra Hricová sama gastronómii venuje, a to prostredníctvom blogu, ktorý má na stránke ZeZáhorá, propagujúcej lokálnych producentov.
Občianskemu združeniu AneMa venujeme vďaka vám 700 eur
5% z obratu vašich decembrových nákupov na internetovom trhu ZeZáhorá venujeme občianskemu združeniu AneMa, ktoré pomáha zmierniť negatívne dôsledky liečby deťom po onkologickej liečbe.
Linecké koláčiky
Linecké koláčiky patria medzi najtradičnejšie slovenské vianočné koláče.
Crinkles – popukané čokoládové koláčiky
Crinkles sú krehké popraskané sušienky, ktoré ťa učarujú svojou úžasnou chuťou pripomínajúcou kakaové venčeky.
Francúzska cibulačka
Cibuľová polievka je polievka francúzskeho pôvodu. Jej recepis je známy už od čias Rímskeho impéria v Galii. Dnes si uvaríme jej “záhorácku” verziu.
Polievka z pečenej dyne a červenej repy
Hokkaido tekvica je vitamínová bomba pre jej vysoký obsah betakaroténu, vitamínu A, draslíka, vápnika, železa, horčíka, zinku a vlákniny. Červená repa je rovnakou prospešnou zeleninou.
Naše debničky vo Vedátorskom podcaste o udržateľnosti, ktorá (nie) je veľká veda
Chalani z Vedátorského podcastu sa rozprávali vo svojom 50. diele o udržateľnosti a spomenuli aj nákupy čerstvých lokálnych debničiek od našich farmárov. Ďakujeme.