fbpx

Naša spoločnosť OVOSAD sídli v meste Myjava. Vznikla v roku 2001 ale len nadviazala na dlhoročnú tradíciu pestovania ovocia v regióne.

Už za čias Márie Terézie sa vozili slivky a hrušky z Myjavy až na Viedenský dvor.

Všetka naša produkcia je BIO, to znamená, že ovocie pestujeme v súlade so správnou ekologickou praxou, t.j. nepoužívame herbicídy ani iné chemické prípravky na ochranu rastlín. Môžeme používať iba ekologické prípravky alebo rôzne výluhy z rastlín či rias.

Sady sú pestované v extenzívnom systéme, t.j. silno rastúce podnože odolnejšie voči suchu i do menej úrodných pôd. Stromy nepotrebujú oporu ani závlahu. Sú silnejšieho a bujnejšieho vzrastu.

Na všetku produkciu máme certifikát od spoločnosti NATURALIS, ktorá dohliada na všetky naše činnosti.

Sme rodinná firma, ktorá obhospodaruje 190 ha ornej pôdy na ktorej sa pestujeme hlavne obilniny ako pšenica, špalda, tritikale a iné alebo strukoviny hrachy či iné plodiny.

Ovocné sady sú na výmere 170 ha rozmiestnené v okolí mesta Myjava.

Pestujeme najmä: čerešne, višne a slivky.

Ďalej na menších výmerách máme: hrušky, marhule a drobné ovocie ako sú maliny, černice, červené a čierne ríbezle, arónia a šípky.

Pred dvomi rokmi sme kúpili starý jabloňový sad v ktorom sú zastúpené hlavne staré odrody ako sú Jonathan, Malinové, Ontario, Starkinson, Golden Delicius - jablká z tohto sadu sú v kvalite na detské výživy a preto  ich využívame hlavne na výrobu našich ovocných štiav a iných výrobkov.

Ovocie oberáme podľa objednávok buď čerstvé priamo k zákazníkovi, t.j. priamo zo dvora alebo na trhy, poprípade v priebehu júna a júla sa uskutočňuje samozber na čerešne, višne a ríbezle.

Ďalej časť produkcie si nechávame spracovať na rôzne výrobky ako sú šťavy, Lekváry, kompóty či vína.

Lekváry a šťavy  sú robené tradičnými spôsobmi bez pridania cukrov, vody a konzervačných látok.

  • výmera poľnohospodárskej pôdy je približne 190 ha
  • oblasť pestovania: Myjava
  • OVOSAD spol. s r.o.; Jablonská 9015 907 01 Myjava
  • na stiahnutie: BIO Certifikát Ovosad Myjava

BIO slivky Top Taste 1kg

3.00

Posledný týždeň, kedy sa dajú BIO slivky zo sadu na Myjave, v tomto roku objednať.

Čerešňová šťava 250ml

3.60

100% čerešňová šťava z rodinného bio sadu. Spracovaná za studena z čerstvého ovocia, šetrne pasterizovaná, bez prídavných látok – len ovocie.

Zloženie: čerešne z ekologickej výroby

Obsahuje len prírodné cukry

Čerešňové víno 750ml

7.20

Polosladké
Víno je vyrobené z čerešňovej šťavy tradičným spôsobom pomocou riadenej fermentácie. Je najchutnejšie zo všetkých ovocných vín a má typickú prírodnú chuť čerešne. Vhodné na každú príležitosť.

Čerešňovovišňový lekvár

4.308.40

Zloženie: višne a čerešne z ekologickej výroby
Tento lekvár je o niečo tekutejšej konzistencie oproti klasickým lekvárom, pretože je to len uvarené ovocie bez pektínu.

Čerešňový kompót 900ml

4.40

Robený tradičným spôsobom v cukornom náleve a sterilizovaný.

Čerešňový lekvár

3.605.40

Zloženie: čerešne z ekologickej výroby
Tento lekvár je o niečo tekutejšej konzistencie oproti klasickým lekvárom, pretože je to len uvarené ovocie bez pektínu.

Sale

Jablková šťava

11.5017.20

Jablková šťava

11.5017.20

Jablková šťava z ovocia z rodinného bio sadu. Spracovaná za studena z čerstvého ovocia, šetrne pasterizovaná, bez prídavných látok – len ovocie.

Zloženie: Jišne a jablká z ekologickej výroby

Obsahuje len prírodné cukry

Marhuľový džem

3.606.00

Marhuľový džem

3.606.00

Obsahuje minimum prídavného cukru a pektínu, len aby sa udržala trvanlivosť, ale aby cukor neprebil prirodzenú chuť ovocia.

Džem je ideálny na potieranie.

Marhuľový kompót 300ml

3.20

Robený tradičným spôsobom v cukornom náleve a sterilizovaný.

Ovocný pečený čaj 200g

4.20

Začiatkom zimy, keď sa stmieva skôr a skôr a klesajú teploty, príde vhod niečo na zahriatie a doplnenie stratených vitamínov a minerálov. Obidve tieto potreby ľahko zvládne pečený čaj.

Zloženie: ovocie (čerešne, višne, ríbezle, černice a jablká), koreniny (klinčeky, škorica a badyán)

Ríbezľová chilli omáčka 200ml

4.60

Zloženie: červené ríbezle z ekologickej výroby, cukor, červené víno, korenie, chilli.

Na 100 g výrobku bolo použitých 96 g ovocia. 

Skladujte na suchom a tmavom mieste pri teplote do +12°C. Po otvorení uschovajte pri +8°C a spotrebujte do 48 hodín.

Ríbezľová šťava čierna

2.404.80

100% ríbezlová šťava z rodinného bio sadu. Spracovaná za studena z čerstvého ovocia, šetrne pasterizovaná, bez prídavných látok – len ovocie.

Zloženie: čierne ríbezle z ekologickej výroby

Obsahuje len prírodné cukry

Ríbezľový džem červený

3.604.80

Obsahuje minimum prídavného cukru a pektínu, len aby sa udržala trvanlivosť, ale aby cukor neprebil prirodzenú chuť ovocia.

Džem je ideálny na potieranie.

Slivková chilli omáčka 200g

3.00

Zloženie: slivky z ekologickej výroby, cukor, pitná voda, korenie, chilli, soľ, cesnak
Skvelý jemne pikantný doplnok k letnému grilovaniu alebo k steaku.

Slivkový lekvár

5.4010.00

Slivkový lekvár

5.4010.00

Zloženie: slivky z ekologickej výroby
Tento lekvár je o niečo tekutejšej konzistencie oproti klasickým lekvárom, pretože je to len uvarené ovocie bez pektínu.

Višňová šťava 250ml

3.00

100% višňová šťava z rodinného bio sadu. Spracovaná za studena z čerstvého ovocia, šetrne pasterizovaná, bez prídavných látok – len ovocie.

Zloženie: višne z ekologickej výroby

Obsahuje len prírodné cukry

Višňovojablková šťava

2.4026.40

40% višne, 60% jablká z rodinného bio sadu. Spracovaná za studena z čerstvého ovocia, šetrne pasterizovaná, bez prídavných látok – len ovocie.

Zloženie: višne a jablká z ekologickej výroby

Obsahuje len prírodné cukry

Višňový džem 200g

Obsahuje minimum prídavného cukru a pektínu, len aby sa udržala trvanlivosť, ale aby cukor neprebil prirodzenú chuť ovocia.

Džem je ideálny na potieranie.

Višňový kompót kyslý 300ml

2.10

Robený v cukornom náleve s citrónom a štipkou soli pre zachovanie prirodzenej kyslosti a sterilizovaný.

Višňový kompót sladký 300ml

3.00

Robený tradičným spôsobom v cukornom náleve a sterilizovaný.

Višňový lekvár

5.007.20

Zloženie: višne z ekologickej výroby
Tento lekvár je o niečo tekutejšej konzistencie oproti klasickým lekvárom, pretože je to len uvarené ovocie bez pektínu.