fbpx

Víno

Víno

ČO HĽADÁTE

Grid List

Zobrazených 1–20 z 50 výsledkov

SKALICKÝ RUBÍN 2018 suché červené

SKALICKÝ RUBÍN 2018 suché červené
6.50

SKALICKÝ RUBÍN 2018 suché červené

SKALICKÝ RUBÍN 2018 suché červené
6.50

Tradičný SKALICKÝ RUBÍN je víno typické pre naše mesto. V roku 2018 aj s pridelením ochrannej značky CHOP v EÚ. Hrozno Frankovky modrej zberané zo 67-ročného vinohradu, Modrý Portugal a Svätovavrinecké, dodávajú ten pravý charakteristický odrodový buket po zrelom ovocí. Jemná škoricová vôňa, primeraný obsah tanínu a vyššie kyselina tvoria dokonale harmonické víno tmavorubínovej až granátovej farby. Pre Skalicu typický obsah železa i antioxidantov, dáva vínu špecifickú chuť.

Toto liečivé víno je vhodné pre milovníkov tvrdších červených vín. Podávame pri teplote 14 °C, chutí k tmavému mäsu a výborne sa hodí k Skalickému trdelníku.

NORIA 2017 suché biele

NORIA 2017 suché biele
6.50

NORIA 2017 suché biele

NORIA 2017 suché biele
6.50

Novšia slovenská odroda, ktorá vznikla krížením Rizlingu rýnskeho x Semillon. Víno je aromatické, svieže, s výrazným odrodovým charakterom, vôňou pripomína Semillon. Je svetložltej farby sýtejšieho odtieňa, s interesantnou vôňou, v ktorej môžeme nájsť citrusové plody, alebo lúčne kvety. Chuť je výrazne ovocná, s tónmi citrusov, harmonickými kyselinami a príjemnou dochuťou.

Podáva sa pri teplote 10-12 °C.

RIZLING RÝNSKY 2014 suché biele

RIZLING RÝNSKY 2014 suché biele
4.00

RIZLING RÝNSKY 2014 suché biele

RIZLING RÝNSKY 2014 suché biele
4.00

Odroda známa tiež pod názvami Ryňák, Lipka, Weisser Riesling, Petit Riesling, Graševina ai. Pochádza pravdepodobne z Nemecka. Svieže víno s jemným lipovým buketom, plná zamatová chuť, pikantné, so značným obsahom kyselín. Farby zelenej až zlato-žltej, má sviežu arómu s ľahkými tónmi lipového kvetu, intenzita ktorej sa rozvíja so zretím vína, môže však byť aj po marhuľovom kvete, broskyniach, po lúčnych kvetoch, mede a dokonca po zelenom citróne. V najlepších ročníkoch sa z hrozna vyrábajú exkluzívne alebo ľadové vína.

Vhodné je k ľahkým mäsovým jedlám a špeciálnym úpravám rýb, napr. grilovanie. Teplota podávania je 10-12 °C.

ALIBERNET 2014 suché červené

ALIBERNET 2014 suché červené
4.00

ALIBERNET 2014 suché červené

ALIBERNET 2014 suché červené
4.00

Odroda známa tiež pod názvom Odeskij čornyj. Alibernet vznikol na Ukrajine v r. 1950 krížením odrôd Alicante Bouchet a Cabernet Sauvignon. Má vysoký obsah farbív, víno je preto intenzívnej sýtej tmavočervenej farby. Víno z tejto odrody je plné, extraktívne s vôňou po čiernom ríbezli, cabernetového buketu, s jemnou kyselinou a väčšími trieslovinami. Ako odrodové víno poskytuje uspokojivú kvalitu.

Hodí sa k tmavým mäsám a syrom. Možno podávať pri teplote 15-16 °C.

Levanduľové Frizzante ružové 375ml

Levanduľové Frizzante ružové 375ml
4.49

Svätovavrinecké polosuché

Odporúčame podávať k sladkým jedlám a dezertom.

Balenie 0,375 l. Alkohol 10% objemu.

SKALICKÁ FRANKOVKA 2017 suché červené

SKALICKÁ FRANKOVKA 2017 suché červené
4.50

SKALICKÁ FRANKOVKA 2017 suché červené

SKALICKÁ FRANKOVKA 2017 suché červené
4.50

Hrozno  je zberané zo starých viníc s malým zaťažením krov. Ide o veľmi starú odrodu, ktorá je podľa určitých prameňov nemeckého pôvodu, alebo jej pravlasťou môže byť Dolné Rakúsko. Charakteristický odrodový buket, po zrelom ovocí, jemná dubová, škoricová vôňa, primeraný obsah tanínu a vyššie kyseliny tvoria dokonale harmonické víno tmavorubínovej až granátovej farby.

Je to víno pre milovníkov tvrdších červených vín. Frankovka z kvalitného ročníka má až malinovú vôňu.

SAMI MÁME MÁLO 2015 cuvée suché červené

SAMI MÁME MÁLO 2015 cuvée suché červené
8.00

SAMI MÁME MÁLO 2015 cuvée suché červené

SAMI MÁME MÁLO 2015 cuvée suché červené
8.00

Tohto skvelého vína sa urodilo tak málo, že aj my Sami Máme Málo. Je to cuvée, ktorého telo tvorí 25 odrôd slovenských novošľachtencov. Takýmto skombinovaním vzniklo naozaj zaujímavé vínko pre fajnšmekrov. Harmonické, plné, s ovocnou chuťou a vôňou, ktorá vás dostane.

Víno má potenciál zrenia 6 rokov. Pri teplote podávania 14°C sa hodí k tmavému mäsu a divine.

MUŠKÁT MORAVSKÝ 2019 suché biele

MUŠKÁT MORAVSKÝ 2019 suché biele
4.50

MUŠKÁT MORAVSKÝ 2019 suché biele

MUŠKÁT MORAVSKÝ 2019 suché biele
4.50

Novovyšľachtená moravská odroda, vznikla krížením Muškát Ottonel x Prachtraube. Víno je vhodné pre milovníkov ľahkých aromatických vín s muškátovou vôňou, jemnými kyselinkami a lahodnou korenistou chuťou po tropickom ovocí.

Podáva sa pri teplote 8-11 °C, hodí sa k zákuskom, palacinkám a koláčom z lístkového cesta.

ANDRÉ 2016 suché červené

ANDRÉ 2016 suché červené
4.00

ANDRÉ 2016 suché červené

ANDRÉ 2016 suché červené
4.00

Nová odroda vyšľachtená vo Veľkých Pavloviciach na Morave krížením Frankovky modrej a Svätovavrineckého, povolená v roku 1977. Začína sa rozširovať pre svoje pestovateľské vlastnosti i kvalitné vysoko farebné plné víno, intenzívnej  rubínovej až tmavorubínovej farby. Má dobrú kvalitu s väčšou kyselinou a vyššími trieslovinami, hlavne po vyzretí vo fľaši.

Chuťou i arómou pripomína južnejšie typy červených vín, preto sa hodí najmä k talianskej a španielskej kuchyni. Teplota podávania je 14-16 °C.

Levanduľové víno ružové 750ml

Levanduľové víno ružové 750ml
7.90

Odroda: Svätovavrinecké

Odporúčame podávať k sladkým jedlám a dezertom.

Alkohol 10% objemu.

Rulandské šedé 2019 suché biele

Rulandské šedé 2019 suché biele
9.80

Rulandské šedé 2019 suché biele

Rulandské šedé 2019 suché biele
9.80

NOEMIA 2018 biele sýtené perlivé suché

NOEMIA 2018 biele sýtené perlivé suché
6.00

NOEMIA 2018 biele sýtené perlivé suché

NOEMIA 2018 biele sýtené perlivé suché
6.00

Svieže, jemne perlivé vínko s chuťou a arómou citrusových plodov. Príjemne sa popíja nielen v horúcom lete, ale aj po celý rok ako drink, či použité v miešaných nápojoch. Biele víno je vyrobené z hrozna dopestovaného v slovenských viniciach pridaním oxidu uhličitého. Odporúčame ho piť dobre vychladené na 4-8°C .

Obsah alkoholu: 11.5 % obj. | Obsah kyselín: 5.53 g.l | Obsah zost. cukru: 6,5 g.l
L 2
Objem: 0,75 l  

MODRÝ PORTUGAL 2014 ružové suché

MODRÝ PORTUGAL 2014 ružové suché
4.00

MODRÝ PORTUGAL 2014 ružové suché

MODRÝ PORTUGAL 2014 ružové suché
4.00

Víno sa vyrába z modrých odrôd hrozna okamžitým lisovaním bez nakvášania.
Farba je priamo úmerná zrelosti hrozna a technológii spracovania. Víno je suché, harmonické, málo aromatické, nevtieravé, s príjemnou kyselinou. Na Slovensku
sa nevyrába dlho, v letnom období sa považuje za gastronomický hit. Toto ROSÉ je vyrobené z odrody Modrý Portugal. Hodí sa ku všetkým jedlám so svojou neutrálnou chuťou, vhodné je ho podávať vychladené pri teplote do 12 °C.

SAUVIGNON 2016 suché biele

SAUVIGNON 2016 suché biele
5.00

SAUVIGNON 2016 suché biele

SAUVIGNON 2016 suché biele
5.00

Odroda je neznámeho pôvodu, stáročia sa však pestuje vo Francúzsku. Víno je svetlozelenej až zlatožltej farby, s charakteristickou vôňou a chuťou po žihľave, mede, egrešoch, makoviciach, grepe, broskyniach až čiernych ríbezliach. Zretím dobrých ročníkov má vôňu melóna a fíg. Odrodový charakter vyniká najmä u starších ročníkov. Víno je plnej chuti s harmonickými kyselinami.

Hodí sa k syrom holandského typu polotvrdým, ako Gouda, Eidam, Fontina, archívne syry, čerstvé ovčie syry, bryndza, aj tvrdé syry v slanom náleve Istambul, ďalej sa hodí k predjedlám, rybám, bielemu mäsu a hydine a ľahkým produktom mora. Podáva sa pri teplote 10-12 °C.

CABERNET SAUVIGNON neskorý zber 2017 suché červené

CABERNET SAUVIGNON neskorý zber 2017 suché červené
8.50

CABERNET SAUVIGNON neskorý zber 2017 suché červené

CABERNET SAUVIGNON neskorý zber 2017 suché červené
8.50

Najstaršie dochované správy o tejto odrode pochádzajú z Francúzska z polovice 16. stor. z okolia Bordeaux. Je to najušľachtilejší predstaviteľ červených vín. Má vysoký obsah antokyanových farbív a tanínu. Je rubínovo červenej farby. Má výraznú odrodovú príchuť cabernetového charakteru a vyšší obsah kyselín. Vyznačuje sa bohatou rozmanitosťou vo farbe a aróme. Starnutím sa u vína stupňuje korenitosť a sýtosť farby. V intenzívnej ovocno-kvetinovej vôni objavíte vôňu čerešní, sliviek, čiernych ríbezlí, fialiek i jemný anízový tón. Zrením víno získa harmonický nádych duba, dymu a jemnej čokolády. Robusná chuť je zahalená do príznačnej vône dreva.

Ideálne je k tmavému mäsu a špecialitám z diviny, tiež k tvrdým syrom, pri teplote podávania 14 °C.

Rizling rýnsky 2019 suché biele

Rizling rýnsky 2019 suché biele
9.80

Rizling rýnsky 2019 suché biele

Rizling rýnsky 2019 suché biele
9.80

VELTLÍNSKE ZELENÉ 2020 biele suché

VELTLÍNSKE ZELENÉ 2020 biele suché
4.50

VELTLÍNSKE ZELENÉ 2020 biele suché

VELTLÍNSKE ZELENÉ 2020 biele suché
4.50

Pôvod odrody nie je známy. Je dosť rozšírená na Slovensku aj Morave. Podľa vyzretosti ročníka a vhodnosti klimatických podmienok dáva vysoko akostné vína. Svieže vyvážené vínko s ľahkou medovinovou, horko-mandľovou chuťou a medovo-lipovou vôňou charakterizuje toto plné víno príjemnej žltozelenej farby.

Hodí sa ku kuraciemu a morčaciemu mäsu alebo predjedlám. Teplota podávania 12 °C.

AURELIUS výber z hrozna 2015 suché biele

AURELIUS výber z hrozna 2015 suché biele
8.00

AURELIUS výber z hrozna 2015 suché biele

AURELIUS výber z hrozna 2015 suché biele
8.00

Odroda bola vyšľachtená na Morave krížením Neuburského x Rizling Rýnsky. Hrozno dosahuje vysokú cukornatosť a preto vína z tejto odrody voňajú po ovocí a sú veľmi jemnej kyslastej chuti. Vína sú kvalitné, plné, harmonické, s výraznejšími kyselinami po Rizlingu rýnskom, s pikantnou ovocnou vôňou.

Hodia sa k nemu tvrdé ovčie syry a syry s modrou a bielou plesňou, ďalej ryby, biele mäso a hydina. Teplota podávania je 10-12 °C.

Čučoriedkové víno 0,7l

Čučoriedkové víno 0,7l
7.00

Červené, polosladké, 0,75l

Alkohol: 12%

Teplota podávania: 10 – 12°C

MUŠKÁT OTTONEL výber z hrozna 2017 biele polosladké

MUŠKÁT OTTONEL výber z hrozna 2017 biele polosladké
8.50

MUŠKÁT OTTONEL výber z hrozna 2017 biele polosladké

MUŠKÁT OTTONEL výber z hrozna 2017 biele polosladké
8.50

Stará francúzska odroda určená na produkciu kvalitných vín, ktorá sa svojím charakterom odlišuje od ostatných muškátových odrôd. Predpokladá sa, že jedným z rodičov bola Chrupka a druhým partnerom Muscat de Saumur. Toto víno má okrem plnej korenistej chuti aj vynikajúcu muškátovú arómu.

Výborne sa hodí k pečienkam a dezertom. Vhodné je podávať pri teplote 11°C .