fbpx

ALIBERNET 2014 suché červené

4.00

Odroda známa tiež pod názvom Odeskij čornyj. Alibernet vznikol na Ukrajine v r. 1950 krížením odrôd Alicante Bouchet a Cabernet Sauvignon. Má vysoký obsah farbív, víno je preto intenzívnej sýtej tmavočervenej farby. Víno z tejto odrody je plné, extraktívne s vôňou po čiernom ríbezli, cabernetového buketu, s jemnou kyselinou a väčšími trieslovinami. Ako odrodové víno poskytuje uspokojivú kvalitu.

Hodí sa k tmavým mäsám a syrom. Možno podávať pri teplote 15-16 °C.

ANDRÉ 2016 suché červené

4.00

Nová odroda vyšľachtená vo Veľkých Pavloviciach na Morave krížením Frankovky modrej a Svätovavrineckého, povolená v roku 1977. Začína sa rozširovať pre svoje pestovateľské vlastnosti i kvalitné vysoko farebné plné víno, intenzívnej  rubínovej až tmavorubínovej farby. Má dobrú kvalitu s väčšou kyselinou a vyššími trieslovinami, hlavne po vyzretí vo fľaši.

Chuťou i arómou pripomína južnejšie typy červených vín, preto sa hodí najmä k talianskej a španielskej kuchyni. Teplota podávania je 14-16 °C.

Aróniový džem s levanduľou 220g

3.69

Vyrobené zo slovenského ovocia a z čerstvých kvetov levandule lekárskej vypestovanej na Záhorí.

Zloženie: Arónia čiernoplodá (50 %), cukor, levanduľový macerát 5 % (lavandula angustifolia), regulátor kyslosti: kyselina citrónová, želírujúca látka: pektín. Pripravený z 50 g ovocia na 100 g, celkové množstvo cukru min. 60 g na 100 g.

Výživové údaje na 100 g  výrobku:  Energia: 1071 kJ / 265 kcal, tuky: 0,70 g – z toho nasýtené mastné kyseliny: <0,10 g, sacharidy: 63,00 g – z toho cukry: 62,00 g, vláknina: <1 g, bielkoviny: <1 g, soľ: 0,01 g

AURELIUS výber z hrozna 2015 suché biele

8.00

Odroda bola vyšľachtená na Morave krížením Neuburského x Rizling Rýnsky. Hrozno dosahuje vysokú cukornatosť a preto vína z tejto odrody voňajú po ovocí a sú veľmi jemnej kyslastej chuti. Vína sú kvalitné, plné, harmonické, s výraznejšími kyselinami po Rizlingu rýnskom, s pikantnou ovocnou vôňou.

Hodia sa k nemu tvrdé ovčie syry a syry s modrou a bielou plesňou, ďalej ryby, biele mäso a hydina. Teplota podávania je 10-12 °C.

Batáty oranžové, fialové 1kg

  • sladké zemiaky

Práve dozrievajú k dispozícií budú od júla 2020.

BB keksíky bez lepku a laktózy čokoláda-škorica 200g

7.90

Hmotnosť: 200g +-5%

Zloženie: Mandle, kokosový olej, trstinový cukor, kakao, vajcia, mletá škorica, bourbon vanilka 0.1%.

Skladovanie: Skladujte na suchom mieste pri teplote do 25 °C, chráňte pred priamym slnečným žiarením a vlhkosťou. Môže obsahovať stopy lepku a laktózy

Obsiahnuté alergény: 3, 8

Ilustračné foto

BB keksíky bez lepku a laktózy lieskový oriešok 200g

7.90

Hmotnosť: 200g +-5%

Zloženie: lieskovce, kokosový olej, trstinový cukor, vajcia, mletá škorica, kakao, bourbon vanilka 0.1%.

Skladovanie: Skladujte na suchom mieste pri teplote do 25 °C, chráňte pred priamym slnečným žiarením a vlhkosťou. Môže obsahovať stopy lepku a laktózy

Obsiahnuté alergény: 3, 8

Ilustračné foto

BB keksíky bez lepku a laktózy vanilka-škorica 200g

7.90

Hmotnosť: 200g +-5%
Zloženie: Mandle, kokosový olej, trstinový cukor, vajcia, mletá škorica, bourbon vanilka 0.1%.

Skladovanie: Skladujte na suchom mieste pri teplote do 25 °C, chráňte pred priamym slnečným žiarením a vlhkosťou. Môže obsahovať stopy lepku a laktózy

Obsiahnuté alergény: 3, 8

Ilustračné foto

BIO Pšeničná celozrnná múka hladká 1kg

2.00

Pšenica je pestovaná v BIO kvalite na poliach v okolí obce Kúty.

Zloženie: pšeničná celozrnná múka hladká

Alergén: 1. obilniny obsahujúce lepok

BIO Pšeničná celozrnná múka hrubá 1kg

2.00

Pšenica je pestovaná v BIO kvalite na poliach v okolí obce Kúty.

Zloženie: pšeničná celozrnná múka hrubá

Alergén: 1. obilniny obsahujúce lepok

BIO Pšeničná celozrnná múka polohrubá 1kg

2.00

Pšenica je pestovaná v BIO kvalite na poliach v okolí obce Kúty.

Zloženie: pšeničná celozrnná múka polohrubá

Alergén: 1. obilniny obsahujúce lepok

BIO Ražná celozrnná múka hladká 1kg

2.20

Raž je pestovaná v BIO kvalite na poliach v okolí obce Kúty.

Zloženie: ražná celozrnná múka hladká

Alergén: 1. obilniny obsahujúce lepok

BIO Ražná celozrnná múka hrubá 1kg

2.20

Raž je pestovaná v BIO kvalite na poliach v okolí obce Kúty.

Zloženie: ražná celozrnná múka hrubá

Alergén: 1. obilniny obsahujúce lepok

BIO Ražná celozrnná múka polohrubá 1kg

2.20

Raž je pestovaná v BIO kvalite na poliach v okolí obce Kúty.

Zloženie: ražná celozrnná múka polohrubá

Alergén: 1. obilniny obsahujúce lepok

BIO slivky Top Taste 1kg

3.00

Posledný týždeň, kedy sa dajú BIO slivky zo sadu na Myjave, v tomto roku objednať.

BIO Špaldová celozrnná múka hladká 1kg

2.40

Špalda je pestovaná v BIO kvalite na poliach v okolí obce Kúty.

Zloženie: celozrnná múka hladká z pšenice špaldy

Alergén: 1. obilniny obsahujúce lepok

BIO Špaldová celozrnná múka hrubá 1kg

2.40

Špalda je pestovaná v BIO kvalite na poliach v okolí obce Kúty.

Zloženie: celozrnná múka hrubá z pšenice špaldy

Alergén: 1. obilniny obsahujúce lepok

BIO Špaldová celozrnná múka polohrubá 1kg

2.40

Špalda je pestovaná v BIO kvalite na poliach v okolí obce Kúty.

Zloženie: celozrnná múka polohrubá z pšenice špaldy

Alergén: 1. obilniny obsahujúce lepok

Brasil Santos 100% Arabica

5.9010.90

Brazílsky prístav Santos patrí už po stáročia medzi najvyťaženejšiu kávovú spojku sveta.

Tento týždeň máme v ponuke len 250g balenie.

Zloženie: káva (Brasil Santos)

Brusnicová omáčka s levanduľou a čili 220g

3.99

Vyrobené zo slovenského ovocia a z čerstvých kvetov levandule vypestovanej na Záhorí.

Zloženie: Brusnice, cukor, macerát z levandule lekárskej (lavandula angustifolia), regulátor kyslosti: kyselina citrónová, želírujúca látka: pektín, balzamikový ocot.

Výživové údaje na 100 g  výrobku:  Energia: 1019 kJ / 243 kcal, tuky: <0,50 g – z toho nasýtené mastné kyseliny: <0,10 g, sacharidy: 58,00 g – z toho cukry: 58,00 g, vláknina: <1,60 g, bielkoviny: <0,50 g, soľ: 0,03 g

Brusnicová omáčka s levanduľou jemná 220g

3.99

Vyrobené zo slovenského ovocia a z čerstvých kvetov levandule vypestovanej na Záhorí.

Zloženie: Brusnice, cukor, macerát z čerstvých kvetov levandule lekárskej (lavandula angustifolia), regulátor kyslosti: kyselina citrónová, želírujúca látka: pektín, balzamikový ocot.

Výživové údaje na 100 g  výrobku: Energia: 1015 kJ / 242 kcal, tuky: <0,50 g – z toho nasýtené mastné kyseliny: <0,10 g, sacharidy: 58,00 g – z toho cukry: 58,00 g, vláknina: <1,40 g, bielkoviny: <0,50 g, soľ: 0,01 g

Brusnicový džem s levanduľou 220g

3.69

Zloženie: brusnice (50%), cukor, levanduľový macerát, regulátor kyslosti: kyselina citrónová, želírujúca látka: pektín. Pripravený z 50 g ovocia na 100 g. Celkové množstvo cukru min. 60 g na 100 g.

Výživové údaje na 100 g  výrobku: Energia: 1224 kJ / 292 kcal, tuky: 0,89 g – z toho nasýtené mastné kyseliny: <0,10 g, sacharidy: 69,50 g – z toho cukry: 61,30 g, vláknina: <1 g, bielkoviny: 0,53 g, soľ: 0,05 g

CABERNET SAUVIGNON neskorý zber 2017 suché červené

8.50

Najstaršie dochované správy o tejto odrode pochádzajú z Francúzska z polovice 16. stor. z okolia Bordeaux. Je to najušľachtilejší predstaviteľ červených vín. Má vysoký obsah antokyanových farbív a tanínu. Je rubínovo červenej farby. Má výraznú odrodovú príchuť cabernetového charakteru a vyšší obsah kyselín. Vyznačuje sa bohatou rozmanitosťou vo farbe a aróme. Starnutím sa u vína stupňuje korenitosť a sýtosť farby. V intenzívnej ovocno-kvetinovej vôni objavíte vôňu čerešní, sliviek, čiernych ríbezlí, fialiek i jemný anízový tón. Zrením víno získa harmonický nádych duba, dymu a jemnej čokolády. Robusná chuť je zahalená do príznačnej vône dreva.

Ideálne je k tmavému mäsu a špecialitám z diviny, tiež k tvrdým syrom, pri teplote podávania 14 °C.

Čerešňová šťava 250ml

3.60

100% čerešňová šťava z rodinného bio sadu. Spracovaná za studena z čerstvého ovocia, šetrne pasterizovaná, bez prídavných látok – len ovocie.

Zloženie: čerešne z ekologickej výroby

Obsahuje len prírodné cukry

Čerešňové “Staré čerešňové”, r. 2018, polosuché, 0,75 l

15.00

“Farba sýto tmavo červená s rubínovým podtextom, vôňa po čerešniach až prezretých pomarančoch v náznakoch po horkej čokoláde až mošuse, chuť po čerstvo natrhaných májových čerešniach s pikantnou ovocnou kyselinkou s dochuťou po horkých mandliach. Víno trieslovinkové, pritom zamatové. Pre milovníkov suchších vín.

alkohol 13,1 objemu
celkové kyselinky 12,4 g/l
cukry 42 g/l
Obsahuje siričitany E202”

Čerešňové víno 750ml

7.20

Polosladké
Víno je vyrobené z čerešňovej šťavy tradičným spôsobom pomocou riadenej fermentácie. Je najchutnejšie zo všetkých ovocných vín a má typickú prírodnú chuť čerešne. Vhodné na každú príležitosť.

Čerešňovovišňový lekvár

4.308.40

Zloženie: višne a čerešne z ekologickej výroby
Tento lekvár je o niečo tekutejšej konzistencie oproti klasickým lekvárom, pretože je to len uvarené ovocie bez pektínu.

Čerešňový kompót 900ml

4.40

Robený tradičným spôsobom v cukornom náleve a sterilizovaný.