fbpx

ALIBERNET 2014 suché červené

4.00

Odroda známa tiež pod názvom Odeskij čornyj. Alibernet vznikol na Ukrajine v r. 1950 krížením odrôd Alicante Bouchet a Cabernet Sauvignon. Má vysoký obsah farbív, víno je preto intenzívnej sýtej tmavočervenej farby. Víno z tejto odrody je plné, extraktívne s vôňou po čiernom ríbezli, cabernetového buketu, s jemnou kyselinou a väčšími trieslovinami. Ako odrodové víno poskytuje uspokojivú kvalitu.

Hodí sa k tmavým mäsám a syrom. Možno podávať pri teplote 15-16 °C.

ANDRÉ 2016 suché červené

4.00

Nová odroda vyšľachtená vo Veľkých Pavloviciach na Morave krížením Frankovky modrej a Svätovavrineckého, povolená v roku 1977. Začína sa rozširovať pre svoje pestovateľské vlastnosti i kvalitné vysoko farebné plné víno, intenzívnej  rubínovej až tmavorubínovej farby. Má dobrú kvalitu s väčšou kyselinou a vyššími trieslovinami, hlavne po vyzretí vo fľaši.

Chuťou i arómou pripomína južnejšie typy červených vín, preto sa hodí najmä k talianskej a španielskej kuchyni. Teplota podávania je 14-16 °C.

CABERNET SAUVIGNON neskorý zber 2017 suché červené

8.50

Najstaršie dochované správy o tejto odrode pochádzajú z Francúzska z polovice 16. stor. z okolia Bordeaux. Je to najušľachtilejší predstaviteľ červených vín. Má vysoký obsah antokyanových farbív a tanínu. Je rubínovo červenej farby. Má výraznú odrodovú príchuť cabernetového charakteru a vyšší obsah kyselín. Vyznačuje sa bohatou rozmanitosťou vo farbe a aróme. Starnutím sa u vína stupňuje korenitosť a sýtosť farby. V intenzívnej ovocno-kvetinovej vôni objavíte vôňu čerešní, sliviek, čiernych ríbezlí, fialiek i jemný anízový tón. Zrením víno získa harmonický nádych duba, dymu a jemnej čokolády. Robusná chuť je zahalená do príznačnej vône dreva.

Ideálne je k tmavému mäsu a špecialitám z diviny, tiež k tvrdým syrom, pri teplote podávania 14 °C.

DUNAJ bobuľový výber 2015 suché červené 0,5l

10.00

Novšia slovenská odroda bola vyšľachtená Ing. Pospíšilovou a Ing. Korpášom krížením /Muškát Bouchet x Oporto/ x Svätovavrinecké. Je to veľmi podarené, harmonické víno. Plné, tmavej červenej až hnedej farby s chuťou čiernej čokolády. Zretím vynikne jeho očarujúci charakter čokoládového buketu.

Hodí sa najmä k dezertom, tmavému mäsu, alebo syrom s modrou plesňou. Teplota podávania 14-16 °C.

ENEM 2014 cuvée suché červené

8.00

Toto víno vzniklo na podnet starej Skalickej legendy. Skaličané sa nemali v láske so susedným mestom Holíč. Holíčané chceli raz obesiť dvoch zlodejov z Moravy. Požiadali preto skalických radných pánov, ktorí mali na starosti v Skalici šibenicu, aby ich obesili. Oni im však odpísali: „Šibenicu máme ENEM /len/ pro nás a naše deti …“ . Poslali im peniaze, aby ich radšej išli obesiť na Moravu. Víno je cuvée, skladajúce sa z vinikajúcich červených vín, a to Cabernet Moravia (35%), C40 (35%), Alibernet (15%) a Cabernet Franc (15%).

Doporučujeme ho piť ku všetkému a hlavne k skalickému trdelníku, v zime, keď pukajú jaternice v trúbe.

SAMI MÁME MÁLO 2015 cuvée suché červené

8.00

Tohto skvelého vína sa urodilo tak málo, že aj my Sami Máme Málo. Je to cuvée, ktorého telo tvorí 25 odrôd slovenských novošľachtencov. Takýmto skombinovaním vzniklo naozaj zaujímavé vínko pre fajnšmekrov. Harmonické, plné, s ovocnou chuťou a vôňou, ktorá vás dostane.

Víno má potenciál zrenia 6 rokov. Pri teplote podávania 14°C sa hodí k tmavému mäsu a divine.

SKALICKÁ FRANKOVKA 2017 suché červené

4.50

Hrozno  je zberané zo starých viníc s malým zaťažením krov. Ide o veľmi starú odrodu, ktorá je podľa určitých prameňov nemeckého pôvodu, alebo jej pravlasťou môže byť Dolné Rakúsko. Charakteristický odrodový buket, po zrelom ovocí, jemná dubová, škoricová vôňa, primeraný obsah tanínu a vyššie kyseliny tvoria dokonale harmonické víno tmavorubínovej až granátovej farby.

Je to víno pre milovníkov tvrdších červených vín. Frankovka z kvalitného ročníka má až malinovú vôňu.

SKALICKÉ VÍNO SV. JURAJA 2015 cuvée suché červené

8.00

Pre spestrenie ponuky prichádzame s jedinečným vínkom ze Skalice s nádychom dávnej románskej doby, kedy sa rodilo stredoveké víno už v 12.tom storočí. Vo fľaši v štýle starobylej skalickej rotundy vybudovanej ako hradný kostolík, v roku 1372 po povýšení Skalice na slobodné kráľovské mesto kráľom Ľudovítom I., sa stala rotunda súčasťou jeho opevnenia. Legenda o sv. Jurajovi, ktorá je zobrazená na freskách hovorí o tom, ako rytier na koni zabil v súboji draka a zachránil tak mesto Selena. Ako vďaku sa ľudia dali pokrstiť.

Znamenité cuvée namiešané z odrôd Frankovka modrá, Dunaj a André vypestovanými v Skalici, je harmonické víno s vyváženými kyselinami a pre Skalicu typickým vysokým obsahom železa i antioxidantov, chuťou po horkej čokoláde, sušených slivkách a škorici. Hodí sa k tmavými mäsám, najmä steakom, pri teplote podávania 16°C.

SKALICKÝ RUBÍN 2018 suché červené

6.50

Tradičný SKALICKÝ RUBÍN je víno typické pre naše mesto. V roku 2018 aj s pridelením ochrannej značky CHOP v EÚ. Hrozno Frankovky modrej zberané zo 67-ročného vinohradu, Modrý Portugal a Svätovavrinecké, dodávajú ten pravý charakteristický odrodový buket po zrelom ovocí. Jemná škoricová vôňa, primeraný obsah tanínu a vyššie kyselina tvoria dokonale harmonické víno tmavorubínovej až granátovej farby. Pre Skalicu typický obsah železa i antioxidantov, dáva vínu špecifickú chuť.

Toto liečivé víno je vhodné pre milovníkov tvrdších červených vín. Podávame pri teplote 14 °C, chutí k tmavému mäsu a výborne sa hodí k Skalickému trdelníku.