Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Banánový chlieb s flambovaným banánom

Múčnik, ktorého jednoduchosť prípravy a nenaročne suroviny vás urcite oslovia.

 

Čo budeš potrebovať?

  • 270g hladkej múky
  • 1ČL prášku do pečiva
  • 1ČL sódy bikarbóny
  • 1ČL mletej škorice
  • ½ ČL kardamómu
  • 3 zrelé banány
  • 160g orechov
  • 65g rozpusteného masla
  • 150g trstinového cukru
  • 2 vajcia
  • 1PL mlieka
  • 1PL vanilkovej pasty
  • štipka soli

 

Flambovaný banán:

  • 2 zrelé banány
  • 10ml rumu
  • 20g masla
  • 10g trstinového cukru
  • 20ml pomarančovej šťavy

 

Rúru si predhrejeme na 200 °C a vymastíme pozdĺžnu formu (31 x 11 cm) na pečenie.

Vo veľkej mise zmiešame preosiatu múku, štipku soli, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, cukor, škoricu, kardamóm a posekané orechy. V druhej miske pomocou vidličky popučíme 3 zrelé banány. Pridáme rozpustené maslo, vajcia, vanilkovú pastu a mlieko a zmes rozmixujeme. Postupne zapracujeme sypké ingrediencie a premiešame. Cesto vlejeme do formy.

Pripravíme si flambované banány. Banány pozdĺžne rozrežeme. Na masle si necháme skaramelizovať cukor a prilejeme trošku pomarančovej šťavy. Vložíme banány, ktoré opečieme a prilejeme rum. Banány oflambujeme.

Oflambované banány poukladáme na cesto spolu s omáčkou a dáme piecť do rúry na 175 °C približne 40-50 minút. Hodový chlieb necháme vychladnúť. 

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie