Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Hovädzie mäso na hubách so slovenskou ryžou

Na jemno nakrajané hovädzie mäsko so slovenskou ryžou. 

 

Čo budeme potrebovať?

 

Slovenská ryža:

  • 400g slovenskej ryže
  • cibuľa
  • 20g masla
  • olej
  • voda

 

Zátrepka:

 

Postup:

Hovädzie mäso umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu očistíme, nakrájame najemno a opražíme spolu s cesnakom na olivovom oleji. Pridáme sušené huby a podusíme, aby pustili vôňu. Vložíme osolené a okorenené mäso, poprášime červenou mletou paprikou a necháme mäso zatiahnuť.

K opečenému mäsu prilejeme vývar, tak aby bolo mäso ponorené. Pridáme korenie, prikryjeme alobalom a vložíme do rúry. Mäso dusíme pri 180 minimálne 1,5 hodiny. Záleží od veľkosti mäsa.

hovadzie na hubach-zezahora-canva

V hrnci si na oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu a pridáme do nej slovenskú ryžu, ktorú opečieme dozlatista. Keď ryža dosiahne hnedkastú farbu, prilejeme vodu, asi 2 cm nad ryžu. Pridáme maslo, osolíme a varíme do zmäknutia. Ryžu premiešame, aby sa nezlepila.

Hotové mäso prehodíme na sporák a zahustíme zátrepkou. Do misky pridáme múku a postupne do nej prilievame vodu, až kým sa nám nevytvorí hladná zmes. Zátrepku pridáme do mäsa a necháme 5 minút prevrieť. Omáčku zjemníme maslom.

Hovädzie mäso podávame so slovenskou ryžou posypané nasekanou petržlenovou vňaťou. 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie