Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Krémová zelerová polievka s mrkvovo – orechovou salsou

Krémová zelerová polievka s mrkvovo – orechovou salsou je super na chladné dni.

 

Čo budeš potrebovať?

  • ½ zeleru
  •  2PL masla
  • cibuľa
  • 1l zeleninového vývaru alebo vody
  • 150ml smotany na varenie
  •  soľ 
  •  korenie
  •  olivový olej
  • pečivo

Salsa:

  •  mrkva
  •  30g nasekaných a opečených vlašských orechov
  • 40ml jablkového octu
  •  10g zelerových listov alebo petržlenovej vňate 
  • 10ml olivového oleja
  •  soľ
  •  korenie

 

Vo veľkom hrnci si zohrejeme maslo, na ktorom opražíme nakrájanú cibuľku. Pridáme na kocky nakrájaný zeler, dochutíme soľou a korením. Povaríme približne 10 minút a prilejeme zeleninový vývar alebo vodu. Varíme, dokým nie je zeler mäkký.

Medzitým si nastrúhame mrkvu, ktorú oblanšírujeme a zalejeme jablčným octom. Mrkvu necháme odležať približne 10 minút. Následne ju precedíme a pridáme nasekané zelerové listy alebo petržlenovú vňať a opražené vlašské orechy. Dochutíme soľou, korením a olivovým olejom.

Polievku necháme trochu vychladnúť a rozmixujeme ponorným mixérom. Privedieme opäť k varu a zjemníme ju smotanou. Chvíľu povaríme a keď je polievka príliš hustá prilejeme vývar alebo vodu. Nakoniec ju dochutíme soľou a korením. 

Zelerovú polievku podávame s mrkvovo – orechovou salsou a opečeným chlebom.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie