Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Carpaccio z červenej repy

Jedna z najobľúbenejší kombinácií je červená repa a kozí syr. Carpaccio nemusí byť vždy z hovädzieho mäsa.

Čo budeš potrebovať?

  • 2 červené repy
  • 30g píniových orechov
  • 2PL medu
  • 100ml olivového oleja
  • 2PL vínneho octu
  • 3PL pomarančovej šťavy
  • 1PL kryštálového cukru
  • tymian
  • soľ
  • korenie
  • 150g kozieho syra
  • mikrobylinky

 

Očistenú repu nakrájame na jemné plátky asi 0,5cm. Povaríme ocot, do ktorého pridáme soľ, cukor, korenie, olej, med, pomarančovú šťavu a tymian.

Do hotovej marinády vložíme plátky repy a necháme aspoň 12 hodín odpočívať.

Plátky repy podávame s kozím syrom a opraženými píniovými orieškami, dozdobené mikrobylinkami.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.