Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Kuskusový šalát

Kuskusový šalát s grilovaným Halloumi syrom a citrónovou zálievkou.

 

Čo budeš potrebovať?

  • 350g kuskusu
  • 700ml vývaru
  • 100ml bieleho vína
  • 2 červené cibule
  • žltá paprika
  • zelená paprika
  • 15 cherry paradajok
  • petržlenová vňať
  • 3 stonky stopkového zeleru
  • maslo
  • soľ
  • korenie
  • citrónová šťava
  • olivový olej
  • mikrobylinky reďkovky


Grilovaný Halloumi syr

  • 250g syra Halloumi
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie

Zálievka

  • 3PL olivového oleja
  • 2PL citrónovej šťavy
  • 2ČL medu
  • soľ
  • korenie

 

Kuskus zalejeme vývarom a prikryjeme. Necháme 5-10 minúť napučať, kým kuskus neabsorbuje všetok vývar. Pridáme do neho nasekanú petržlenovú vňať, maslo a premiešame.

Pripravíme si zálievku. Do olivového oleja prilejeme citrónovú šťavu, med a zálievku osolíme a okoreníme.

V miske si zmiešame na plátky nakrájanú cibuľku, papriku, cherry paradajky a na veľmi jemné plátky nakrájaný stopkový zeler. Zeleninu opečieme na panvici do chrumkava, prilejeme víno a necháme odpariť alkohol. Ochutíme soľou a prilejeme pripravenú zálievku. Zeleninu pridáme ku kuskusu a premiešame.

Halloumi nakrájame na plátky. Pripravíme si grilovaciu panvicu. Syr pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Pečieme z oboch strán približne 3 minúty dozlatista.

Kuskus podávame s grilovaným syrom, posypaný petržlenovou vňaťou.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie