Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Kuskusový šalát

Kuskusový šalát s grilovaným Halloumi syrom a citrónovou zálievkou.

 

Čo budeš potrebovať?

  • 350g kuskusu
  • 700ml vývaru
  • 100ml bieleho vína
  • 2 červené cibule
  • žltá paprika
  • zelená paprika
  • 15 cherry paradajok
  • petržlenová vňať
  • 3 stonky stopkového zeleru
  • maslo
  • soľ
  • korenie
  • citrónová šťava
  • olivový olej
  • mikrobylinky reďkovky


Grilovaný Halloumi syr

  • 250g syra Halloumi
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie

Zálievka

  • 3PL olivového oleja
  • 2PL citrónovej šťavy
  • 2ČL medu
  • soľ
  • korenie

 

Kuskus zalejeme vývarom a prikryjeme. Necháme 5-10 minúť napučať, kým kuskus neabsorbuje všetok vývar. Pridáme do neho nasekanú petržlenovú vňať, maslo a premiešame.

Pripravíme si zálievku. Do olivového oleja prilejeme citrónovú šťavu, med a zálievku osolíme a okoreníme.

V miske si zmiešame na plátky nakrájanú cibuľku, papriku, cherry paradajky a na veľmi jemné plátky nakrájaný stopkový zeler. Zeleninu opečieme na panvici do chrumkava, prilejeme víno a necháme odpariť alkohol. Ochutíme soľou a prilejeme pripravenú zálievku. Zeleninu pridáme ku kuskusu a premiešame.

Halloumi nakrájame na plátky. Pripravíme si grilovaciu panvicu. Syr pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Pečieme z oboch strán približne 3 minúty dozlatista.

Kuskus podávame s grilovaným syrom, posypaný petržlenovou vňaťou.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.