Pečená čínska kapusta s feta syrom

Nenáročné, svieže a chutné jedlo.

 

Čo budeš potrebovať?

  • čínska kapusta
  • čakanka
  • 4 vajcia
  • 150g sušených paradajok
  • 200g feta syra
  • ciabatta alebo koreňový chlieb
  • 2PL olivového oleja
  • soľ
  • korenie

Čínsku kapustu si rozdelíme na listy, ktoré môžeme natrhať alebo nechať v celku. Odrežeme z nej hrubé konce. Čakanku rozdelíme tiež na listy. Všetko premiešame s olivovým olejom, osolíme, okoreníme a primiešame sušené paradajky a feta syr. Vložíme na plech a pečieme pri teplote 190°C asi 7 minút.

Plech vytiahneme z rúry a pridáme vajíčka. Vložíme do rúry ešte na 5 minút. Podľa potreby kapustu dochutíme, posypeme syrom a podávame s koreňovým chlebom.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz