Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Medové hovädzie rebrá s baby zemiakmi a mrkvovo-cuketovým šalátom

Marinované hovädzie rebrá s domácimi baby zemiakmi Zpola Štefanov.

 

Čo budeme potrebovať?

 

Baby zemiaky:

 

Medovo-horčicová marináda:

  • 3PL medu
  • 1PL hnedého cukru
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3PL balsamica
  • 3PL citrónovej šťavy
  • 2PL dijonskej horčice
  • 5PL slnečnicového oleja
  • hrsť nasekanej petržlenovej vňate
  • chilli paprička
  • 3ČL mletej červenej papriky
  • soľ
  • korenie

 

Omáčka:

 

Mrkvovo-cuketový šalát:

 

Postup:

Hovädzie rebrá očistíme, umyjeme a pomocou kuchynskej utierky osušíme.

Pripravíme si medovo-horčicovú marinádu. V miske zmiešame med, citrónovú šťavu, balsamico, horčicu a olej. Prisypeme soľ, korenie a mletú červenú papriku. Nakrájame na najemno cesnak, chilli papričku, petržlenovú vňať a pridáme do marinády. Hovädzie rebrá namarinujeme a necháme odstáť, najlepšie cez noc.

Namarinované hovädzie rebrá opečieme naprudko na panvici z oboch strán. Vytiahneme a do výpeku pridáme najemno nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. Opražíme a prilejeme zvyšnú marinádu, víno a lúpané paradajky. Osolíme, okoreníme pridáme bobkový list a dusíme približne 10 minút.

Canva-rebra

Rebrá vložíme do pekáča, zalejeme omáčkou, zakryjeme a pečieme pri 160 približne 3 hodiny. Rebrá môžeme piecť aj v konvektomate pri 80 asi 8 hodín. Mäso je hotové, keď sa oddeluje od kosti. Počas pečenia mäso podlievame výpekom.

Medzitým upečieme zemiaky. Najprv zemiaky uvaríme v osolenej vode a popicháme ich vidličkou. Vložíme do misky, pridáme morskú soľ, korenie, maslo a premiešame. Dáme na plech a pečieme pri 200 približne 25 minút dozlatista. Alebo ich môžeme opiecť na grilovacej panvici. Do hotových zemiakov pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

Mrkvu a cuketu nastrúhame pomocou škrabky na tenké plátky, osolíme a necháme odstáť, aby pustili šťavu. V miske zmiešame ocot, hnedý cukor, soľ a korenie. Premiešame, dokým sa cukor úplne nerozpustí. Nastrúhanú zeleninu zalejeme hotovou zálievkou.

Upečené mäso vytiahneme a omáčku precedíme do hrnca. Privedieme k varu a pridáme med. Prevaríme a zjemníme maslom.

Hovädzie rebrá podávame so zemiakmi a mrkvovo-cuketovým šalátom, dozdobené petržlenovou vňaťou.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie