Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Reďkovkový šalát s dresingom z ružového vína

V tomto recepte využiješ čerstvú reďkovku, ktorá má práve svoju sezónu dozrievania.

 

Čo budeš potrebovať?

 

Dresing:

 

Postup:

Očistené reďkovky nakrájame na pásiky. Mrkvu nastrúhame a čakanku zbavíme hlúbika a nakrájame ju na tenké pásiky. Všetko vložíme do ľadovej vody, aby bola zelenina chrumkavá.

Do misky nalejeme jablkový ocot a ružové víno, pridáme med, dijonskú horčicu, soľ a korenie. Pomocou metličky prešľaháme a postupne prilievame tekvicový a repkový olej.

Zeleninu vyberieme z vody a necháme odkvapkať. Šalát podávame v miske zaliaty dresingom a posypaný mikrobylinkami. Môžeme skombinovať aj s listovým šalátom.

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie