Reďkovkový šalát s dresingom z ružového vína

V tomto recepte využiješ čerstvú reďkovku, ktorá má práve svoju sezónu dozrievania.

 

Čo budeš potrebovať?

 

Dresing:

 

Postup:

Očistené reďkovky nakrájame na pásiky. Mrkvu nastrúhame a čakanku zbavíme hlúbika a nakrájame ju na tenké pásiky. Všetko vložíme do ľadovej vody, aby bola zelenina chrumkavá.

Do misky nalejeme jablkový ocot a ružové víno, pridáme med, dijonskú horčicu, soľ a korenie. Pomocou metličky prešľaháme a postupne prilievame tekvicový a repkový olej.

Zeleninu vyberieme z vody a necháme odkvapkať. Šalát podávame v miske zaliaty dresingom a posypaný mikrobylinkami. Môžeme skombinovať aj s listovým šalátom.

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz