Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Hovädzí vývar s krupicovými haluškami

Pravý hovädzí vývar nie je klasickým nedeľným vývarom, nakoľko jeho príprava je veľmi časovo náročná. Však chuť, ktorú "vytiahnete" z pomaly vareného vývaru spôsobom zvaným tiahnutie je neskutočná.

 

Čo budeme potrebovať?:

  • 1kg hovädzích kostí
  • 800g hovädzieho mäsa na polievku
  • 3l vody
  • 3 mrkvy
  • 2 petržleny
  • polka zeleru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 póru
  • kaleráb
  • jarná cibuľa
  • ligurček
  • petržlenová vňať
  • zelerové listy
  • 2 bobkové listy
  • 5 guľôčok čierneho korenia
  • 4 guľôčky nového korenia
  • soľ

 

  • Zeleninová príloha:
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • hrášok
  • petržlenová vňať
  • repové listy

 

Krupicové halušky:

  • 100g hrubej krupice
  • 50g masla
  • 1 vajce
  • soľ
  • korenie
  • petržlenová vňať

 

Postup: 

Hovädzie mäso umyjeme, osolíme, okoreníme a spolu s kosťami opečieme v rúre pri 200 približne 20-30 minút.

Opečené mäso pridáme do hrnca spolu s očistenou zeleninou. Zalejeme vodou a pridáme korenie, ligurček, zelerové listy a bobkový list. Vývar varíme na miernom ohni približne 3-5 hodín. Počas varenia z polievky zbierame penu, poprípade prilievame vodu.

Vyvar-Canva

Pripravíme si krupicové halušky. V miske vyšľaháme vajce, pridáme maslo, soľ, korenie a nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame a postupne budeme pridávať krupicu, pokým nevypracujeme cesto. Necháme ho asi 10 minút odstáť v chladničke. Pomocou lyžice z neho vykrojíme halušky a varíme ich vo vývare, ktorý sme si odobrali do menšieho hrnca, približne 10-15 minút, podľa veľkosti.

Hovädzí vývar precedíme, privedieme opäť k varu a do polievky pridáme nastrúhanú mrkvu, petržlen, hrášok a varíme do zmäknutia. Uvarené mäso nakrájame na menšie kúsky a pridáme do hotového vývaru.

Vývar podávame so zeleninou, hovädzím mäsom a krupicovými haluškami, dozdobený nasekanou petržlenovou vňaťou a repovým listom.

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie