Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Špargľový koláč s mozzarellou a cibuľovým chutney

Veľmi chutný, šťavnatý a vhodný nielen ako chuťovka, či predjedlo, ale aj ako hlavný chod.

 

Cesto:

 

Plnka:

  • 150g kyslej smotany
  • hrsť petržlenovej vňate
  • strúčik cesnaku
  • citrónová šťava
  • soľ
  • korenie

 

Špargľová obloha:

 

Cibuľové chutney:

  • 450g červenej cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2PL trstinového cukru
  • chilli paprička
  • bobkový list
  • 100ml červeného vína
  • 80ml červeného balzamicového octu
  • 3PL olivového oleja
  • vetvička tymianu
  • soľ
  • korenie

 

Cibuľu si nakrájame na tenké plátky. Očistíme cesnak a chilli papričku. Pripravíme si panvicu, na ktorej rozohrejeme olivový olej, pridáme nakrájanú cibuľu, chilli papričku a restujeme 20 minút. Cibuľu miešame, aby sa nespálila. Potom pridáme hnedý cukor a necháme skaramelizovať ešte 10 minút. Pridáme na jemno nakrájaný cesnak, soľ, korenie, tymian a bobkový list. Podusíme a prilejeme balzamicový ocot a červené víno. Varíme približne hodinu, než sa nám chutney zredukuje. Na konci musí byť chutney husté a musí mať hnedú karamelovú farbu.

Do misky si preosejeme múku so soľou. Zvlásť si do nádoby dáme teplú vodu a pridáme cukor. Do vody nadrobíme droždie a necháme vzísť kvások asi 5-10 minút. Prilejeme olivový olej a tekuté ingrediencie spojíme so sypkými. Vypracujeme cesto a necháme nakysnúť na teplom mieste približne 30 minút.

Dizajn 4

Pripravíme si plnku z kyslej smotany, do ktorej pridáme nastrúhaný cesnak, petržlenovú vňať a dochutíme ju soľou, korením a citrónovou šťavou.

Na vymastený plech (22x30cm) si roztlačíme cesto. Natrieme ho pripravenou plnkou, poukladáme nakrájanú mozzarellu a navrch naskladáme očistenú a oblanšírovanú zelenú špargľu. Osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry pri 200 približne 15-20 minút.

Špargľový koláč podávame s cibuľovým chutney.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie