Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Šalát z jarnej špargle s feta syrom, mätovo-špenátovým pestom a opečenou bagetkou

Svieže, ľahké jedlo plné farieb, chutí a zdravia.

 

Čo budeš potrebovať?

 

 

Mätovo-špenátové pesto:

  • 20g mäty
  • 10g petržlenovej vňate
  • 30g špenátu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • šťava z 1/2 citróna
  • 20g nastrúhaného parmezánu
  • 90ml olivového oleja
  • 20g pistácií
  • soľ
  • korenie

 

 

Špargľu očistíme, oblanšírujeme približne 5 minút a necháme vysušiť. Reďkovky nakrájame na jemné kolieska a špargľu približne na 5cm kúsky.

Pripravíme si pesto. Pistácie nasekáme a opečieme na suchej panvici dozlatista. Mätu a petržlen vložíme do mixéra spolu s ostatnými surovinami. Poriadne premixujeme a podľa potreby dochutíme.

Vo veľkej miske zmiešame listy šalátu, na jemno nakrájané reďkovky, hrášok a špargľu. Osolíme, premiešame a zalejeme pripraveným pestom. Šalát podávame s feta syrom, opečenou bagetkou, dozdobený mikrobylinkami reďkovky.

Dizajn 23

       

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie