Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Nadýchaný veľkonočný zajac s hrozienkami z kysnutého cesta

Neodmysliteľnou súčasťou Veľkej noci je tiež kysnuté cesto. Je známe po celom Slovensku a každý región má svoj tradičný recept. Ja som si pre vás pripravila kysnuté cesto v podobe týchto chutných veľkonočných zajačikov.

 

Čo budeš potrebovať? 

  • 500g polohrubej múky
  • 50g droždia
  • 2 žĺtky
  • 1/4 masla
  • 100g cukru
  • 100ml oleja
  • 400ml mlieka
  • štipka soli
  • hrsť hrozienok
  • rum
  • práškový cukor


Hrozienka si namočíme do rumu a necháme odležať minimálne 2 hodiny.

Pripravíme si kvások. Do 100ml vlažného mlieka pridáme droždie, cukor a necháme približne 15-20 minút nakysnúť.

Do väčšej misky si preosejeme múku, pridáme cukor, soľ, maslo, žĺtky, olej, mlieko, vykysnutý kvások a namarinované hrozienka. Vypracujeme cesto, posypeme ho múkou a necháme ho nakysnúť na teplom mieste približne 30-60 minút.

Cesto prepracujeme, opäť ho posypeme múkou a necháme podkysnúť ďalších 30 minút.

Vymastíme si formu na zajaca a vysypeme ju polohrubou múkou. Cesto vložíme do formy na pečenie. Nenaplníme ju celú, pretože cesto pri pečení zväčší svoj objem.

Pečieme pri teplote 180℃ približne 30 minút.

Hotových zajacov posypeme práškovým cukrom a podávame.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie