Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Huspenina

Jej "trasľavá" konzistencia vzniká vďaka kolagénu v mäse.

Pri huspenine je dôležité pripraviť poctivý vývar, ktorý po dôkladnom uvarení dostane typickú rôsolovitú štruktúru. Ak ju urobíme správne, spolu s čerstvým chlebíkom, octom a cibuľou, ide o neodolateľnú pochúťku.

 

Čo budeš potrebovať?

  • 1kg bravčového kolena
  • 500g bravčových koží 
  • Bravčová paprčka 
  • 4 bobkové listy
  • 10 guľôčok čierneho korenia
  • 10 guľôčok nového korenia
  • cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • 2,5-3l vody

 

Mäso si umyjeme, kože si nakrájame na menšie kúsky, vložíme do hrnca a zalejeme vodou. Pridáme cibuľu so šupkou, koreniny, nakrájaný cesnak a zmes osolíme.

Varíme na miernom ohni 3-4 hodiny a priebežne zmes miešane. Následne ju scedíme a bravčové koleno si nakrájame na malé kúsky. Kúsky mäsa naukladáme na dno pripravenej formy alebo dózy a zalejeme uvarenou zmesou a necháme v chlade stuhnúť najlepšie do druhého dňa. 

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie