Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Hokkaido cupcaky s čokoládovým krémom

Určite ste už niekedy ochutnali cupcaky, ale skúšali ste tiež cupcaky z dyne? Sú naozaj šťavnaté. Kakaový krém z mascarpone im dodáva jemnosť a skvelo dopĺňa ich šťavnatú chuť. 

 

Čo budeme potrebovať?

 

Kakaový Krém:

  • 100 g krémového syra
  • 125 g mascarpone
  • 100 g práškového cukru
  • 60 g holandského kakaa

 

Postup:

Očistenú a vydlabanú dyňu dáme piecť do rúry pri teplote 200 °C približne 40 minút. Po upečení ju necháme vychladnúť, zbavíme šupky a rozmixujeme na hladké pyré. 

V miske si vyšľaháme maslo s cukrom a postupne pridávame vajíčka. Zmes šľaháme približne 3 minúty a nakoniec pridáme dyňové pyré a všetko spolu prešľaháme.

Hokkaido cupcake Canva

 V druhej miske si zmiešame múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, škoricu a perníkové korenie. Všetko spolu preosejeme k tekutým ingredienciám a prešľaháme, aby sa ingrediencie prepojili. Do cesta vložíme nasekanú čokoládu a naplníme košíčky. 

Cupcaky pečieme pri 180 °C približne 25 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť.

Medzitým si pripravíme krém. Zmiešame syr s mascarpone a postupne pridávame cukor a kakao. Vychladnuté cupcaky ozdobíme krémom a posypeme nastrúhanou čokoládou.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie