Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Marhuľový koláč z kysnutého cesta s mandľovými lupienkami a posýpkou

Môžeme ho upiecť s ľubovoľným sezónnym ovocím a posýpku, tzv. mrveničku navrch, obohatiť o ovsené vločky alebo mleté orechy.

 

Čo budeme potrebovať?

 

Posýpka:

  • 100g polohrubej múky
  • 40g zmäknutého masla
  • 40g práškového cukru

 

Postup:

Spracujeme kvások. Do trochy vlažného mlieka rozdrvíme droždie, pridáme lyžičku cukru a necháme vzísť kvások. Trvá to asi 10 minút.

Múku, sódu bikarbónu, štipku soli a cukor zmiešame spolu s vajcom, maslom, zbytkom mlieka a pridáme kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť asi 1 hodinu na teplom mieste.

Zatiaľ si odkôstkujeme a nakrájame marhule na menšie kúsky.

Pripravíme si posýpku. Zmiešame múku, cukor a zmäknuté maslo. Rukami spracujeme a dáme do chladničky.

Vykysnuté cesto vložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Poolejovanými rukami roztiahneme cesto, až kým nevyplníme celú formu. Na vrch naukladáme marhule, posypeme práškovým cukrom, pridáme posýpku a koláč posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme pri 180 asi 30 minút.

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie