Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Veľkonočný koláč

Veľká noc sa blíži a radi by sme ťa inšpirovali práve týmto Veľkonočným koláčom, ktorý zvládne naozaj každý. Vďaka domácemu medu je skutočne vláčny a BIO džemy mu dodávajú sviežu chuť.


Čo budeme potrebovať? 

 

Múku spolu s práškom do pečiva preosejeme na pracovnú dosku. Pridáme práškový cukor, štipku soli, vanilkový cukor, vajíčka, na plátky nakrájané maslo, med a mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a natlačíme do formy na pečenie (20cm).

Na cesto natrieme džem. Kúsok cesta rozvaľkáme a pomocou veľkonočných formičiek vykrojíme motívy alebo si narežeme pásiky a vytvoríme mriežky. Na čučoriedkový džem pridáme trochu čučoriedok. A predtým ako dáme koláč do rúry potrieme ho rozšľahaným žĺtkom a posypeme mandľovými lupienkami.

Koláč pečieme pri 180℃ približne 15-20 minút.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie