Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Veľkonočný koláč

Veľká noc sa blíži a radi by sme ťa inšpirovali práve týmto Veľkonočným koláčom, ktorý zvládne naozaj každý. Vďaka domácemu medu je skutočne vláčny a BIO džemy mu dodávajú sviežu chuť.


Čo budeme potrebovať? 

 

Múku spolu s práškom do pečiva preosejeme na pracovnú dosku. Pridáme práškový cukor, štipku soli, vanilkový cukor, vajíčka, na plátky nakrájané maslo, med a mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a natlačíme do formy na pečenie (20cm).

Na cesto natrieme džem. Kúsok cesta rozvaľkáme a pomocou veľkonočných formičiek vykrojíme motívy alebo si narežeme pásiky a vytvoríme mriežky. Na čučoriedkový džem pridáme trochu čučoriedok. A predtým ako dáme koláč do rúry potrieme ho rozšľahaným žĺtkom a posypeme mandľovými lupienkami.

Koláč pečieme pri 180℃ približne 15-20 minút.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.