Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Jahodovo-kokosový koláč s cukrovou posýpkou

Krehký koláč z jahôd je naozaj výnimočný a svieži. Zvládnete ho ľavou zadnou. Je rýchly a veľmi chutný. Posypte ho mandľami a cukrovo-kokosovou posýpkou. Zaručene si pochutíte.

 

Čo budeme potrebovať?

 

Plnka:

 

Cukrová posýpka:

 

Postup:

Špaldovú múku spolu so soľou si preosejeme do misky. Pridáme trstinový a vanilkový cukor, prisypeme prášok do pečiva a pridáme na plátky nakrájané maslo a jedno vajce. Rukami spracujeme cesto, ktoré necháme pol hodinu odpočívať v chladničke.

Canva-jahodovy kolac

Medzitým si pripravíme cukrovú posýpku. Do misky preosejeme polohrubú múku, pridáme kokos, cukor a nastrúhané maslo. Rukami spracujeme posýpku a vložíme ju do chladničky. Na koláč posýpku pridávame tesne pred pečením.

Cesto natlačíme do vymastenej formy (30x20 cm) na pečenie a popicháme ho vidličkou. Nakrájame na neho jahody, pridáme práškový cukor a posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme pri teplote 170 približne 30-40 minút.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie