Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Hovädzia koložvárska kapusta

Obľúbená prekladaná kapusta s mletým hovädzím mäsom s ryžou, klobásou, zaliata smotanou.  

 

Čo budeme potrebovať:

 

Postup:

Uvaríme si ryžu.

Cibuľu si nakrájame nadrobno a slaninu na kocky. Pripravíme si dva hrnce.

Polku slaniny a cibule opečieme v prvom hrnci. Ak je slanina menej tučná použijeme bravčovú masť. Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme a posypeme červenou paprikou. Podlejeme vodou a dusíme približne 30 minút. Na záver pridáme prelisovaný cesnak a necháme ešte chvíľku povariť.

Kyslú kapustu premyjeme a vodu z nej si ponecháme na dochutenie.

V druhom hrnci opražíme druhú časť cibule a slaniny. Rovnako môžeme pridať aj bravčovú masť. Vložíme nakrájajú kyslú kapustu, soľ, korenie a červenú papriku. Pridáme celé jelenie klobásy a bobkový list. Podlejeme vodou a varíme do zmäknutia.

Z kapusty vytiahneme bobkový list a klobásu, ktorú nakrájame na kolieska. Hlbšiu zapekaciu misu vymastíme bravčovou masťou a budeme na seba vrstviť jednotlivé časti.

Na spodok pridáme tretinu kapusty spolu so šťavou, navrstvíme na ňu polovicu ryže, polovicu mletého mäsa a 1 nakrájanú klobásu. Pridáme tretinu kapusty, na ktorú nalejeme polovicu zmesi kyslej smotany a smotany na šľahanie.

Vrstvenie zopakujeme a na záver pridáme zvyšnú smotanovú zmes. Pečieme pri 180°C približne 40 minút.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie