Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Polievka z medvedieho cesnaku so strateným vajcom a bylinkovou bagetou

Už vôňa v lese nám napovedá, ktorý recept nemôžem opomenúť. Medvedí cesnak je plný vitamínov a má detoxikačné účinky. Posilňuje imunitu a pomáha pri trávení. Pripravte si spolu so mnou túto vitamínovú bombu.

 
Čo budeš potrebovať? 
  • 200g medvedieho cesnaku
  • cibuľa
  • 2 stredné zemiaky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1l zeleninového vývaru
  • 100g kyslej smotany
  • vetvička tymianu
  • 1ČL citrónovej šťavy
  • soľ
  • korenie
  • olivový olej
 
Stratené vajce
 
Bylinková bageta:
  • francúzska bageta
  • 1PL masla
  • 1PL taveného syra
  • nastrúhaný parmezán
  • tymian
  • 1PL nasekanej jarnej cibuľky
  • soľ
  • korenie
 
 
V hrnci si rozohrejeme olej a pridáme najemno nakrájanú cibuľku. Opražíme ju a pridáme na plátky nakrájaný cesnak, tymian a najemno nakrájané zemiaky. Zalejeme vývarom a varíme približne 15-20 minút, dokým nie sú zemiaky mäkké.
 
Bagetu rozkrojíme pozdĺžne na polovicu. V miske zmiešame maslo, syr, poriadne premiešame a pridáme tymian, soľ a korenie. Zmes natrieme na bagety, posypeme parmezánom a dáme zapiecť do rúry na teplotu 180℃ približne 15 minút, kým nie je bageta upečená dozlatista. Hotovú bagetku nakrájame na plátky.
 
Do vývaru pridáme medvedí cesnak, povaríme 3 minútky a rozmixujeme pomocou tyčového mixéra. Polievku dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
 
Pripravíme si stratené vajíčko. Do hrnca si dáme zovrieť vodu. Do misky si nalejeme ocot, do ktorého rozbijeme vajíčko. Vo vriacej vode vytvoríme vír pomocou lyžice a nalejeme do nej ocot s vajíčkom. Keď sa začne variť voda, sporák odstavíme a necháme ešte 1-2 minúty vajce dôjsť.
 
Polievku podávame so strateným vajcom, lyžičkou kyslej smotany abylinkovou bagetou.

 

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie