Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Polievka z medvedieho cesnaku so strateným vajcom a bylinkovou bagetou

Už vôňa v lese nám napovedá, ktorý recept nemôžem opomenúť. Medvedí cesnak je plný vitamínov a má detoxikačné účinky. Posilňuje imunitu a pomáha pri trávení. Pripravte si spolu so mnou túto vitamínovú bombu.

 
Čo budeš potrebovať? 
  • 200g medvedieho cesnaku
  • cibuľa
  • 2 stredné zemiaky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1l zeleninového vývaru
  • 100g kyslej smotany
  • vetvička tymianu
  • 1ČL citrónovej šťavy
  • soľ
  • korenie
  • olivový olej
 
Stratené vajce
 
Bylinková bageta:
  • francúzska bageta
  • 1PL masla
  • 1PL taveného syra
  • nastrúhaný parmezán
  • tymian
  • 1PL nasekanej jarnej cibuľky
  • soľ
  • korenie
 
 
V hrnci si rozohrejeme olej a pridáme najemno nakrájanú cibuľku. Opražíme ju a pridáme na plátky nakrájaný cesnak, tymian a najemno nakrájané zemiaky. Zalejeme vývarom a varíme približne 15-20 minút, dokým nie sú zemiaky mäkké.
 
Bagetu rozkrojíme pozdĺžne na polovicu. V miske zmiešame maslo, syr, poriadne premiešame a pridáme tymian, soľ a korenie. Zmes natrieme na bagety, posypeme parmezánom a dáme zapiecť do rúry na teplotu 180℃ približne 15 minút, kým nie je bageta upečená dozlatista. Hotovú bagetku nakrájame na plátky.
 
Do vývaru pridáme medvedí cesnak, povaríme 3 minútky a rozmixujeme pomocou tyčového mixéra. Polievku dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
 
Pripravíme si stratené vajíčko. Do hrnca si dáme zovrieť vodu. Do misky si nalejeme ocot, do ktorého rozbijeme vajíčko. Vo vriacej vode vytvoríme vír pomocou lyžice a nalejeme do nej ocot s vajíčkom. Keď sa začne variť voda, sporák odstavíme a necháme ešte 1-2 minúty vajce dôjsť.
 
Polievku podávame so strateným vajcom, lyžičkou kyslej smotany abylinkovou bagetou.

 

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.