Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Zapekaná biela špargľa s holandskou omáčkou a vajíčkovo-bylinkovou krustou

Sezóna špargle je pomerne krátka, užite si ju preto dosýta.

 

Čo budeš potrebovať?

  • 16ks bielej špargle
  • 100g prosciutta
  • citrón
  • 2ks bobkového listu
  • 1PL olivového oleja
  • soľ
  • 2 guľôčky čierneho korenia

 

Holandská omáčka

  • 3 žĺtky
  • 120ml zeleninového vývaru
  • 65g masla
  • 1PL citrónovej šťavy
  • soľ
  • biele korenie
  • štipka kajenského korenia

 

Vajíčkovo-bylinková krusta

  • 2 vajcia
  • hrsť pažítky
  • hrsť petržlenovej vňate
  • 55g masla
  • citrónová kôra
  • soľ
  • korenie

 

Zo špargle odrežeme drevnaté konce a ošúpeme ju. Pripravíme si hrniec s vodou, pridáme do nej 2 plátky citróna, bobkové listy, soľ, korenie a uvedieme do varu. Vložíme špargľu a varíme približne 5-10 minút. 

Vajcia dáme variť do vody približne na 10 minút. Uvarené vajíčka ošúpeme, nadrobíme pomocou vidličky alebo pretláčadla do misky. Pridáme nasekané bylinky, maslo, nastrúhanú citrónovú kôru a zmes osolíme a okoreníme.

Predvarenú špargľu vytiahneme a obalíme ju v prosciutte. Vložíme ju na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme ju pri 180 približne 10 minút dozlatista. Pridáme vajíčkovú zmes a zapečieme ešte 8 minút pri 250 ..

Zapekaná biela špargľa s holandskou omáčkou

Pripravíme si holandskú omáčku. Budeme ju šľahať nad parou, preto si pripravíme hrniec s vodou, do ktorého vložíme menší hrniec alebo misku a privedieme do varu. Do hrnca pridáme žĺtky, zeleninový vývar, citrónovú šťavu, soľ, biele korenie a kajenské korenie. Všetko premiešame pomocou metličky. Žĺtky sa nemôžu uvariť, akonáhle nám vznikne hustá pena, omáčku odstavíme a zašľaháme do nej rozpustené maslo.

Upečenú špargľu zalejeme holandskou omáčkou a podávame.

  

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie