Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Zeleninový bulgur s kuracím mäsom na kurkumovej omáčke

Zeleninový bulgur v spojení s kurkumovou omáčkou je vyborný recept, ktorý môžete podávať ako obed či večeru. 

 

Čo budeme potrebovať? 

  • 600g kuracích pŕs
  • cibuľa
  • smotana na šľahanie
  • 100ml bieleho vína
  • 1 strúčik cesnaku
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie
  • 2ČL kurkumy
  • 2ČL červenej mletej papriky
  • petržlenová vňať

 

Zeleninový bulgur:

 

Postup:

Bulgur uvaríme podľa návodu v osolenej vode.

Očistíme si špargľu, ktorú nakrájame na menšie kúsky, cuketu umyjeme a nakrájame na kocky a mrkvu nahrubo nastrúhame. Šalát nasekáme. Na masle si orestujeme zeleninu, na záver pridáme kukuricu a premiešame. Osolíme okoreníme a podusíme dokým nie je zelenina mäkká. Na záver pridáme plátok masla a spojíme s uvareným bulgurom.

Bulgur-Canva

Na olivovom oleji opražíme cibuľu do sklovita. Kuracie mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a opečieme na cibuľke zo všetkých strán. Pridáme kurkumu, mletú červenú papriku a chvíľku orestujeme. Zalejeme vínom a necháme odpariť alkohol. Prilejeme smotanu na šľahanie. Do omáčky pridáme nastrúhaný cesnak a necháme zredukovať. Na záver omáčku dochutíme soľou a korením.

Bulgur podávame s kurkumovou omáčkou, ktorú posypeme petržlenovou vňaťou.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie