Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Opečené ovsené vločky s kokosom a dusenou rebarborou

Ovsené vločky obsahujú mnoho živín a sú potravinou stvorenou pre zdravé raňajky. Ako ich pripraviť tak, aby boli naozaj chutné?

 

Čo budeš potrebovať?

 

Dusená rebarbora:

  • 200g rebarbory
  • 40ml vody
  • 2 pomaranče - pomarančová šťava
  • 80g hnedého cukru
  • celá škorica

 

Postup:

Ovsené vločky zmiešame s nasekanými pekanovými orechmi a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180 približne 10-15 minút.

Mlieko privedieme do varu a prisypeme opečené ovsené vločky s orechmi. Pridáme štipku soli, mletý kokos a med. Varíme dokým zmes nezhustne trvá to asi 5-10 minút. Následne necháme vločky niekoľko minút napučať.Pecene ovsene vlocky-Canva Rebarboru si nastrúhame na dlhé plátky a dáme variť do vody spolu s pomarančovou šťavou, cukrom a škoricou. Varíme približne 3 minúty. Po uvarení rebarboru vytiahneme na tanier.

Ovsené vločky podávame s medom, dusenou rebarborou, posypané pšeničnými otrubami a dozdobené malinami.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie