Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Opečené ovsené vločky s kokosom a dusenou rebarborou

Ovsené vločky obsahujú mnoho živín a sú potravinou stvorenou pre zdravé raňajky. Ako ich pripraviť tak, aby boli naozaj chutné?

 

Čo budeš potrebovať?

 

Dusená rebarbora:

  • 200g rebarbory
  • 40ml vody
  • 2 pomaranče - pomarančová šťava
  • 80g hnedého cukru
  • celá škorica

 

Postup:

Ovsené vločky zmiešame s nasekanými pekanovými orechmi a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180 približne 10-15 minút.

Mlieko privedieme do varu a prisypeme opečené ovsené vločky s orechmi. Pridáme štipku soli, mletý kokos a med. Varíme dokým zmes nezhustne trvá to asi 5-10 minút. Následne necháme vločky niekoľko minút napučať.Pecene ovsene vlocky-Canva Rebarboru si nastrúhame na dlhé plátky a dáme variť do vody spolu s pomarančovou šťavou, cukrom a škoricou. Varíme približne 3 minúty. Po uvarení rebarboru vytiahneme na tanier.

Ovsené vločky podávame s medom, dusenou rebarborou, posypané pšeničnými otrubami a dozdobené malinami.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.