Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Prívarok z fazuľových strukov

Prívarok podávame s uvareným vajíčkom a pečivom. Môžme dozdobiť čerstvými bylinkami.

 

Čo budeme potrebovať:

  • 400g fazuľových strukov
  • 2 stredné zemiaky
  • 250ml smotany na varenie
  • 1 strúčik cesnaku
  • kôpor
  • bobkový list
  • maslo
  • soľ
  • korenie
  • cukor
  • citrónová šťava
  • 2 vajcia

 

Zápražka:

 

Fazuľové struky si očistíme tak, že si z nich odrežeme konce, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Očistené zemiaky nakrájame na malé kocky. Zemiaky varíme v osolenej vode spolu s bobkovým listom približne 10 minút. Vody použijeme len toľko, aby boli zemiaky ponorené. Následne pridáme fazuľové struky a varíme do zmäknutia.

Po uvarení prilejeme smotanu na varenie a necháme prevrieť. Prívarok dochutíme citrónovou šťavou, cukrom, soľou, korením a pripravíme si zápražku. Rozpustíme si maslo a pridáme hladkú múku. Chvíľku orestujeme, pridáme nastrúhaný cesnak a kôpor. Následne stiahneme z ohňa a za stáleho miešania pridávame studenú vodu. Necháme zovrieť a vlejeme do prívarku. Prívarok necháme ešte minimálne 10 minút prevrieť.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie