Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Kurací rezeň v orechovej strúhanke so zemiakovým šalátom

Kurací rezeň nikdy neomrzí, ale ak by ste mali chuť na zmenu mám tu pre vás skvelý tip. Orechy perfektne dopĺňajú kuracie mäso. Celá veda spočíva v tom, že do strúhanky pridáme nasekané vlašské orechy. 

 

Čo budeme potrebovať?

  • 4 kuracie prsia
  • strúhanka
  • vlašské orechy
  • hladká múka
  • vajce
  • masť
  • olej
  • 6 stredných zemiakov
  • olivový olej
  • šťava z citróna
  • soľ
  • cukor
  • korenie
  • kapia
  • 2 cibule
  • petržlenová vňať

 

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke a necháme ich vychladnúť. Nakrájame ich na kolieska, pridáme olej a na jemno nakrájané plátky cibuľky a kapie.

Pripravíme si nálev pomocou vody, citrónovej šťavy, cukru a soli. Zalejeme zemiaky pripraveným nálevom a pridáme do nich nasekanú petržlenovú vňať.

Kuracie prsia očistíme, osolíme a okoreníme. Pripravíme si trojobal. Do strúhanky prisypeme nasekané vlašské orechy. Kuracie prsia obalíme v trojobale a opražíme v rozpálenom oleji, do ktorého pridáme trochu bravčovej masti. Kuracie prsia necháme vysušiť na papierovej utierke a podávame s hotovým zemiakovým šalátom a plátkom citróna.

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.