Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Plnené vegánske mangoldové závitky s ryžou a zeleninou

 

Čo budeme potrebovať?

 

Plnka:

 

Marináda:

  • 60ml ryžového octu
  • 60ml sezamového oleja
  • 2PL sójovej omáčky
  • 2PL medu
  • petržlenová vňať
  • soľ

 

Postup:

Ryžu uvaríme podľa návodu v osolenej vode.

Mangoldové listy očistíme, zbavíme ich stonky a oblanšírujeme v osolenej vode. Následne ich vložíme do ľadovej vody, aby nestratili farbu. Pomocou kuchynskej utierky ich vysušíme.

Na olivovom oleji podusíme na jemno nakrájanú cibuľu dosklovita. Pridáme nastrúhaný cesnak, mrkvu, cuketu a na jemno nakrájané stonky mangoldu. Dusíme pokiaľ zelenina nezmäkne. Na záver ju dochutíme soľou a korením.

Mangoldové listy- Canva

Pripravíme si marinádu. Všetky ingrediencie vyšľaháme metličkou, dochutíme soľou a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

Do hotovej zeleniny pridáme ryžu, polovicu marinády a premiešame.

Listy mangoldu položíme na pracovnú dosku a naplníme. Boky listu preložíme cez plnku a zrolujeme.

Balíčky varíme vo vývare 5-10 minút. Hotové ich vyberieme, posypeme sezamom, dozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame so zvyšnou marinádou.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie