Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Plnené vegánske mangoldové závitky s ryžou a zeleninou

 

Čo budeme potrebovať?

 

Plnka:

 

Marináda:

  • 60ml ryžového octu
  • 60ml sezamového oleja
  • 2PL sójovej omáčky
  • 2PL medu
  • petržlenová vňať
  • soľ

 

Postup:

Ryžu uvaríme podľa návodu v osolenej vode.

Mangoldové listy očistíme, zbavíme ich stonky a oblanšírujeme v osolenej vode. Následne ich vložíme do ľadovej vody, aby nestratili farbu. Pomocou kuchynskej utierky ich vysušíme.

Na olivovom oleji podusíme na jemno nakrájanú cibuľu dosklovita. Pridáme nastrúhaný cesnak, mrkvu, cuketu a na jemno nakrájané stonky mangoldu. Dusíme pokiaľ zelenina nezmäkne. Na záver ju dochutíme soľou a korením.

Mangoldové listy- Canva

Pripravíme si marinádu. Všetky ingrediencie vyšľaháme metličkou, dochutíme soľou a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

Do hotovej zeleniny pridáme ryžu, polovicu marinády a premiešame.

Listy mangoldu položíme na pracovnú dosku a naplníme. Boky listu preložíme cez plnku a zrolujeme.

Balíčky varíme vo vývare 5-10 minút. Hotové ich vyberieme, posypeme sezamom, dozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame so zvyšnou marinádou.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.