Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Dyňový perník s kurkumou a sušenými datľami

Krásne vláčny a nadýchaný perník plný sušených datlí - schovaný pod citrónovou polevou.

 

Čo budeš potrebovať?

Poleva

  • 2 bielky
  • 2PL cukru
  • citrónová šťava
  • 1PL kurkumy

 

V miske si zmiešame na jemno nastrúhanú dyňu a vajíčka vyšľahané s cukrom. Premiešame, prilejeme olej a mlieko. Pridáme preosiatu múku, prášok do perníku, kakao a štipku soli.

Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pripravíme si polevu. Bielky vyšľaháme s cukrom, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy a kurkumu. Prešľaháme a navrstvíme na cesto. Pečieme pri 170 °C približne 30 - 40 minút. Hotový koláč podávame so sušenými datľami, opraženými orechmi poliaty javorovým sirupom. 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie