Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Dyňový perník s kurkumou a sušenými datľami

Krásne vláčny a nadýchaný perník plný sušených datlí - schovaný pod citrónovou polevou.

 

Čo budeš potrebovať?

Poleva

  • 2 bielky
  • 2PL cukru
  • citrónová šťava
  • 1PL kurkumy

 

V miske si zmiešame na jemno nastrúhanú dyňu a vajíčka vyšľahané s cukrom. Premiešame, prilejeme olej a mlieko. Pridáme preosiatu múku, prášok do perníku, kakao a štipku soli.

Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pripravíme si polevu. Bielky vyšľaháme s cukrom, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy a kurkumu. Prešľaháme a navrstvíme na cesto. Pečieme pri 170 °C približne 30 - 40 minút. Hotový koláč podávame so sušenými datľami, opraženými orechmi poliaty javorovým sirupom. 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.