Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Jahodová polievka so snehovými pusinkami a karamelizovanými jahodami

Lahodná jahodová polievka vás nie len osvieži, ale najmä vám dodá potrebné množstvo vitamínov. 

 

Čo budeme potrebovať?

 

Snehové pusinky:

  • 2 bielky
  • štipka soli
  • štipka kukuričného škrobu
  • 130g kryštálového cukru

 

Karamelizované jahody:

 

Postup:

Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Bielky si vložíme do mixéra so štipkou soli a šľaháme asi 2 minúty. Potom začneme postupne po lyžiciach pridávať kryštálový cukor a takto mixujeme približne 5 minút. Pridáme škrob a premixujeme. Pripravíme si plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie a pomocou vrecka nastriekame pusinky. Vložíme ich do rúry, ktorú si vyhrejeme na 130 a sušíme ich približne jednu hodinu. Pusinky necháme následne vychladnúť

Jahodová polievka-CanvaNa panvici rozpustíme trstinový cukor a pridáme nakrájané jahody. Keď sa obalia v rozpustenom cukre, chvíľku ich opečieme, prilejeme vodu, necháme rozpustiť karamel a odstavíme z ohňa.

Jahody si očistíme a nakrájame. Vložíme ich do mixéra spolu s medom a jogurtom. Zmes poriadne premixujeme a prepasírujeme.

Jahodovú polievku podávame s karamelizovanými jahodami a snehovými pusinkami ozdobenú mätovými lístkami.

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie