Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Jahodová polievka so snehovými pusinkami a karamelizovanými jahodami

Lahodná jahodová polievka vás nie len osvieži, ale najmä vám dodá potrebné množstvo vitamínov. 

 

Čo budeme potrebovať?

 

Snehové pusinky:

  • 2 bielky
  • štipka soli
  • štipka kukuričného škrobu
  • 130g kryštálového cukru

 

Karamelizované jahody:

 

Postup:

Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Bielky si vložíme do mixéra so štipkou soli a šľaháme asi 2 minúty. Potom začneme postupne po lyžiciach pridávať kryštálový cukor a takto mixujeme približne 5 minút. Pridáme škrob a premixujeme. Pripravíme si plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie a pomocou vrecka nastriekame pusinky. Vložíme ich do rúry, ktorú si vyhrejeme na 130 a sušíme ich približne jednu hodinu. Pusinky necháme následne vychladnúť

Jahodová polievka-CanvaNa panvici rozpustíme trstinový cukor a pridáme nakrájané jahody. Keď sa obalia v rozpustenom cukre, chvíľku ich opečieme, prilejeme vodu, necháme rozpustiť karamel a odstavíme z ohňa.

Jahody si očistíme a nakrájame. Vložíme ich do mixéra spolu s medom a jogurtom. Zmes poriadne premixujeme a prepasírujeme.

Jahodovú polievku podávame s karamelizovanými jahodami a snehovými pusinkami ozdobenú mätovými lístkami.

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.