Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Tatársky biftek s hriankami a cesnakom

Tajomstvo skvelého tataráku spočíva v jeho škrabaní a taktiež veľkú rolu zohrávajú vhodne zvolené suroviny. S týmto receptom sa presvedčíte, že tatarák si dokážete pripraviť a vychutnať aj v pohodlí domova.

 

Čo budeme potrebovať:

  • 1kg falošnej hovädzej sviečkovice
  • 2 najemno nakrájané šalotky
  • 4 žĺtky
  • 4ČL dijonskej horčice
  • 60g nasekaných malých kapár
  • 3ČL worcestrovej omáčky
  • 3ČL tabasca
  • 6PL olivového oleja
  • soľ
  • korenie
  • petržlenová vňať

 

Príloha:

  • kapari
  • cibuľa
  • výhonky

 

Hrianky:

  • 10 krajcov chleba
  • 6 strúčikov cesnaku
  • slnečnicový olej

 

Hovädzie mäso naškrabeme pomocou noža.

Vo väčšej miske zmiešame mäso a všetky ostatné ingrediencie. Dochutíme soľou, korením a do zmesi pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

Tatarak-canva

Na oleji opečieme chlieb dozlatista a potrieme ho cesnakom.

Zmes vložíme do formičiek alebo ručne vypracujeme bochník, stlačíme, aby držal tvar a do stredu dáme žĺtok. Tatarák podávame s pečenými hriankami, kapari a cibuľkou, dozdobený výhonkami.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.