Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Tatársky biftek s hriankami a cesnakom

Tajomstvo skvelého tataráku spočíva v jeho škrabaní a taktiež veľkú rolu zohrávajú vhodne zvolené suroviny. S týmto receptom sa presvedčíte, že tatarák si dokážete pripraviť a vychutnať aj v pohodlí domova.

 

Čo budeme potrebovať:

  • 1kg falošnej hovädzej sviečkovice
  • 2 najemno nakrájané šalotky
  • 4 žĺtky
  • 4ČL dijonskej horčice
  • 60g nasekaných malých kapár
  • 3ČL worcestrovej omáčky
  • 3ČL tabasca
  • 6PL olivového oleja
  • soľ
  • korenie
  • petržlenová vňať

 

Príloha:

  • kapari
  • cibuľa
  • výhonky

 

Hrianky:

  • 10 krajcov chleba
  • 6 strúčikov cesnaku
  • slnečnicový olej

 

Hovädzie mäso naškrabeme pomocou noža.

Vo väčšej miske zmiešame mäso a všetky ostatné ingrediencie. Dochutíme soľou, korením a do zmesi pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

Tatarak-canva

Na oleji opečieme chlieb dozlatista a potrieme ho cesnakom.

Zmes vložíme do formičiek alebo ručne vypracujeme bochník, stlačíme, aby držal tvar a do stredu dáme žĺtok. Tatarák podávame s pečenými hriankami, kapari a cibuľkou, dozdobený výhonkami.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie