Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Tacos s mletým hovädzím mäsom, cesnakovým dipom a čerstvou zeleninou

Malé chrumkavé tortilly plnené mäkučkým, voňavým hovädzím s dipom a čerstvou zeleninou.

 

Čo budeme potrebovať?

 

Obloha:

  • listový šalát
  • cherry paradajky
  • syr čedar
  • červená cibuľa
  • soľ

 

Tortilly:

  • 200g hladkej múky
  • 1ČL soli
  • ½ČL prášku do pečiva
  • 30g bravčovej masti
  • 140ml horúcej vody

 

Cesnakový dip:

  • 250g kyslej smotany
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1PL olivového oleja
  • limetková šťava
  • soľ
  • korenie

 

Postup: 

Zmiešame múku, soľ, prášok do pečiva a pridáme všetky tekuté ingrediencie. Vymiešame cesto, ktoré si vyformujeme do bochníka a necháme pod utierkou odpočívať asi 10 minút. Cesto na pomúčenej doske rozdelíme na malé guličky a rozvaľkáme ich ma placky.

Rošt z rúry vytiahneme a predhrejeme ju na 190 . Na spodok rúry umiestnime plech. Na rošt poukladáme tortilly tak, aby sa upiekli do tvaru U. Tortilly pečieme 5-10 minút, dokiaľ nechytia hnedú farbu. Následne tortilly vytiahneme a necháme trochu vychladnúť.

Tacos Canva

Na panvici rozohrejeme olivový olej a orestujeme na jemno nakrájanú cibuľku dosklovita. Pridáme osolené a okorenené mleté mäso a necháme ho opiecť dozlatista. Dochutíme údenou paprikou, kmínom, chilli a pridáme nastrúhaný cesnak. Premiešame a pridáme oblanšírované a nakrájané paradajky a paradajkový pretlak. Varíme približne 20 minút, kým sa omáčka nezredukuje.

Medzitým si pripravíme zeleninovú oblohu. Šalát, cibuľu a paradajky si nakrájame a vložíme do misky. Pridáme nasekaný koriander a zeleninu osolíme.

Kyslú smotanu vložíme do misky, pridáme nastrúhaný cesnak, soľ, korenie, citrónovú šťavu, olej a nasekaný koriander.

Tortilly natrieme cesnakovým dipom, naplníme mäsovou zmesou, zeleninou a posypeme nastrúhaným čedarom. Dozdobíme koriandrom a podávame. 

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie