Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Cestovinový šalát s reďkovkou, špenátom a čedarovou strúhankou

V tomto recepte využiješ čerstvú reďkovku, ktorá má práve svoju sezónu dozrievania. V kombinácii so špaldovými cestovinami vytvára úžasné ľahké jedlo, ktoré je plné chuti a farieb. Tak poďme na to!

 

Čo budeme potrebovať?

 

Zálievka:

 

Cheddarová strúhanka:

  • 2 plátky chleba
  • 1 strúčik cesnaku
  • 35g čedaru
  • soľ
  • korenie

Postup:

Cestoviny si uvaríme podľa návodu v osolenej vode.

Medzitým si nakrájame čierne olivy na plátky, reďkovky prekrojíme na polovicu a premyjeme špenát.

Chlieb nakrájame na kocky, pridáme k nemu nastrúhaný cesnak, pokvapkáme ho olivovým olejom, pridáme nastrúhaný čedar. Osolíme, okoreníme a dáme upiecť do rúry na 15-20 minút pri 200 °C. Následne upečený chlieb rozmixujeme.

Cestovinový salát canvaNa olivovom oleji si opražíme na plátky nakrájaný cesnak a pridáme reďkovky. Osolíme a okoreníme. Opečieme približne 5 minút a na záver pridáme špenát, ktorý podusíme len jednu 1-2 minúty. Odstavíme, zmiešame s cestovinami a pridáme na plátky nakrájané olivy.

Pripravíme si zálievku. Zmiešame olivový olej, ocot, nastrúhaný cesnak, med, limetkovú šťavu a do zmesi pridáme korenie, muškátový orech a soľ. Zálievku prilejeme k cestovinám a premiešame.

Cestoviny podávame posypané čedarovou strúhankou a dozdobené mikrobylinkami hrášku.

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie