Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Špargľová polievka z bielej špargle s praženými mandľovými lupienkami

Sezóna špargle je pomerne krátka, užite si ju preto dosýta.

Čo budeš potrebovať?

  • 500g bielej špargle
  • cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 700ml zeleninového vývaru
  • 1PL masla
  • olivový olej
  • 150g crème fraîche
  • citrónová šťava
  • 1ČL estragónu
  • čerstvé oregano
  • muškátový oriešok
  • soľ
  • korenie
  • mandľové lupienky

 

Postup:

Očistíme si špargľu tak, že drevnaté konce špargle odrežeme a zvyšok očistíme pomocou škrabky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na jemno.

Vo veľkom hrnci si rozpustíme olivový olej a pridáme lyžicu masla. Pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a opražíme ju dosklovita. Trvá to asi 5 minút. Pridáme nakrájaný cesnak a ešte 2 minúty podusíme. Do hrnca pridáme špargľu, orestujeme, osolíme, pridáme korenie, muškátový orech a zalejeme vývarom. varíme, dokým nie je špargľa mäkká.

Mandľové lupienky si opečieme na suchej panvici dozlatista.

Špargľová polievka z bielej špargle

Do polievky pridáme estragón, nasekané oregáno a rozmixujeme. Vmiešame crème fraîche a opäť premixujeme. Polievku pomocou sitka prepasírujeme, aby sme sa zbavili všetkých vlákien, ktoré zanechala špargľa. Polievku dochutíme podľa potreby soľou, korením a citrónovou šťavou.

Špargľovú polievku podávame s opraženými mandľovými lupienkami a hlavičkami orestovanej špargle. 

 

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.