Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Špargľová polievka z bielej špargle s praženými mandľovými lupienkami

Sezóna špargle je pomerne krátka, užite si ju preto dosýta.

Čo budeš potrebovať?

  • 500g bielej špargle
  • cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 700ml zeleninového vývaru
  • 1PL masla
  • olivový olej
  • 150g crème fraîche
  • citrónová šťava
  • 1ČL estragónu
  • čerstvé oregano
  • muškátový oriešok
  • soľ
  • korenie
  • mandľové lupienky

 

Postup:

Očistíme si špargľu tak, že drevnaté konce špargle odrežeme a zvyšok očistíme pomocou škrabky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na jemno.

Vo veľkom hrnci si rozpustíme olivový olej a pridáme lyžicu masla. Pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a opražíme ju dosklovita. Trvá to asi 5 minút. Pridáme nakrájaný cesnak a ešte 2 minúty podusíme. Do hrnca pridáme špargľu, orestujeme, osolíme, pridáme korenie, muškátový orech a zalejeme vývarom. varíme, dokým nie je špargľa mäkká.

Mandľové lupienky si opečieme na suchej panvici dozlatista.

Špargľová polievka z bielej špargle

Do polievky pridáme estragón, nasekané oregáno a rozmixujeme. Vmiešame crème fraîche a opäť premixujeme. Polievku pomocou sitka prepasírujeme, aby sme sa zbavili všetkých vlákien, ktoré zanechala špargľa. Polievku dochutíme podľa potreby soľou, korením a citrónovou šťavou.

Špargľovú polievku podávame s opraženými mandľovými lupienkami a hlavičkami orestovanej špargle. 

 

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie