Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Špenátová roláda z čerstvého špenátu s údeným pstruhom

Špenát je veľmi zdravý, poďme sa teda spoločne pozrieť na špenátový recept, ktorý nám dodá energiu a posilní mozog. 

 

Čo budeš potrebovať?

  • 450g čerstvého rozmixovaného špenátu 
  • 4 vajcia
  • 2PL múky
  • 2ČL prášku do pečiva
  • 1PL oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • korenie
  • 200g údeného pstruha
  • plátok citróna

 

Plnka

  • 125g krémového syra
  • 100g masla
  • soľ
  • korenie
  • chilli

 

 

Čerstvý špenát rozmixujeme. Vajcia si rozdelíme na žĺtky a bielky. Do bielkov pridáme soľ a vyšľaháme tuhý sneh.

V druhej miske rozmixujeme žĺtky s olejom do peny, pridáme špenát, múku, prášok do pečiva, olej a nastrúhaný cesnak. Osolíme a okoreníme. Zmes premiešame, aby sa prepojili všetky chute.

Bielky opatrne vmiešame do špenátu. Nachystáme si plech (35x25cm), ktorý vystelieme papierom na pečenie. Rovnomerne do neho vložíme špenátovú zmes a pečieme pri teplote 180℃ približne 15 minút. 

Hotový, ešte teplý špenátový korpus zrolujeme do rolády pomocou papiera na pečenie a necháme ho takto úplne vychladnúť.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie