Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Jahňacie kotlety v bylinkovej marináde s grilovanou zeleninou a chilli omáčkou

Jahňacie mäso patrí k Veľkej noci a preto si aj tento recept našiel svoje miesto v mojom zozname. Jahňacina podporuje imunitný systém a je bohatým zdrojom železa. Postupne sa však vytráca z našich jedálničkov, a preto by som vám ju rada pripomenula vďaka tomuto receptu. 

 

Čo budeš potrebovať?

  • 1kg jahňacích kotliet 
  • olivový olej
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • soľ
  • korenie

 

Marináda

  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 8PL olivového oleja
  • soľ 
  • korenie

 

Grilovaná zelenina

  • 2 červené cibule
  • 4 zemiaky
  • cukrový hrášok
  • cherry paradajky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • oblanšírované fazuľové struky
  • olivový olej
  • maslo
  • soľ

 

Chilli omáčka

  • 2 cibule
  • 4 paradajky 
  • 2PL omáčky Chillina - ostrá rajčinka
  • 4PL šípkového octu
  • 100ml červeného vína
  • 4 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie
  • cukor

 

V miske si pripravíme marinádu. Zmiešame olivový olej, najemno nakrájaný cesnak, soľ, korenie a rozmarín.

Kotlety umyjeme, očistíme od tuku a osušíme. Nakrájame a potrieme ich pripravenou marinádou. Necháme ich minimálne hodinu marinovať.

Zatiaľ si ugrilujeme zeleninu a uvaríme zemiaky. Cesnak si nakrájame na plátky a orestujeme na masle a olivovom oleji. Pridáme cherry paradajky a postupne si opražíme zeleninu, na štvrtky nakrájanú červenú cibuľu, hrášok a oblanšírované fazuľové struky. Osolíme a odstavíme. Zemiaky nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Po uvarení ich orestujeme na oleji do zlatista. 

Pripravíme si chilli omáčku. Cibuľu a cesnak si nakrájame najemno. Podusíme ich na olivovom oleji a pridáme nakrájané a oblanšírované paradajky. Chvíľu podusíme a prilejeme červené víno. Necháme odpariť alkohol. Prilejeme šípkový ocot, chilli omáčku a povaríme. Rozmixujeme a dochutíme soľou, korením a cukrom.

Po namarinovaní kotlety opečieme z oboch strán na olivovom oleji spolu s vetvičkami rozmarínu. Približne 3-5 minút z každej strany. Kotlety vyberieme na tanier, prikryjeme alobalom a necháme odpočívať. 

Jahňacie kotlety podávame s grilovanou zeleninou a chilli omáčkou.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie