Listový šalát s grilovanou hruškou a medovo-horčicovým dresingom

Obľúbený čerstvý šalát s grilovanou hruškou a medovo-horčicovým dresingom

 

Čo budeš potrebovať?

Dresing:

  • 80ml medu
  • 60ml francúzskej horčice
  • 2 PL olivového oleja
  • soľ
  • korenie 

 

Očistený zeler nakrájame na väčšie kusy. V miske si zmiešame zeler a baby mrkvu, pridáme olivový olej, rozmarín, osolíme, okoreníme a ugrilujeme. Pridáme pár kvapiek jablčného octu a necháme vychladnúť.

Pripravíme si zálievku z olivového oleja, citrónovej šťavy, jablčného octu, soli a korenia a zamiešame ju do listového šalátu.

Listový šalát s grilovanou hruškou_1

Na masle si osmažíme nakrájanú hrušku, pridáme med a necháme skaramelizovať.

Šalát podávame s grilovanou hruškou, zeleninou, gorgonzolou, vlašskými orechmi zaliaty medovo - horčicovým dresingom.

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz