Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Jahodový šalát s gorgonzolou, medovým dresingom a kandizovanými vlašskými orechmi

Ľahký a osviežujúci šalát, plný veľa vitamínov.

 

Čo budeš potrebovať?

 

Medový dresing:

 

Kandizované vlašské orechy:

  • 100g vlašských orechov
  • 1,5ČL trstinového cukru

 

Postup:

Pripravíme si medový dresing. V miske zmiešame olivový olej, ocot, citrónovú šťavu, med a zmes osolíme a okoreníme. Miešame pokiaľ sa všetky ingrediencie nespoja.

Vlašské orechy si nasekáme a na suchej panvici ich opečieme dozlatista spolu s trstinovým cukrom. Orechy neustále miešame, aby sa nepripiekli. Necháme roztopiť cukor a skaramelizovať orechy. Trvá to približne 5 minút. Následne necháme orechy vychladnúť.

Listový šalát si premyjeme, zbavíme nadbytočnej vody a vložíme do väščej misky. Jahody si nakrájame na plátky a pridáme ich do šalátu. Prilejeme pripravený medový dresing, pridáme gorgonzolu, opečené vlašské orechy a premiešame. Do šalátu pridáme niekoľko lístkov mäty.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie