Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Šalát z čiernej šošovice s pečenou dyňou a feta syrom

V kombinácii s obľúbenou zeleninou sme vytvorili chutné, výživné, ale aj sýte jedlo! 

 

Čo budeme potrebovať:

  • 170g dyne
  • 150g čiernej šošovice
  • rukola
  • 150g fety (slaného syra)
  • 30g dyňových semienok
  • 90g baby hrášku
  • avokádo
  • maslo
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie
  • čierny sezam
  • rozmarín

 

Zálievka:

  • šťava z limetky
  • 1PL medu
  • 3PL olivového oleja
  • soľ
  • korenie

 

Postup:

Maslovú dyňu a avokádo očistíme a nakrájame na plátky. Dyňu pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pečieme pri 180 °C približne 20 minút.

Medzitým si na masle opečieme baby hrášok a pridáme dyňové semienka a rozmarín. Zmes osolíme a orestujeme dozlatista.

Podľa návodu si uvaríme čiernu šošovicu.

Zatiaľ, čo sa nám šošovica varí, pripravíme si zálievku. Zmiešame limetkovú šťavu, olej med a dochutíme ju soľou a korením.

Vychladnutú šošovicu podávame s rukolou, plátkami avokáda, upečenou dyňou, baby hráškom a fetou. Zalejeme zálievkou a posypeme čiernym sezamom.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie