Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Šalát z čiernej šošovice s pečenou dyňou a feta syrom

V kombinácii s obľúbenou zeleninou sme vytvorili chutné, výživné, ale aj sýte jedlo! 

 

Čo budeme potrebovať:

  • 170g dyne
  • 150g čiernej šošovice
  • rukola
  • 150g fety (slaného syra)
  • 30g dyňových semienok
  • 90g baby hrášku
  • avokádo
  • maslo
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie
  • čierny sezam
  • rozmarín

 

Zálievka:

  • šťava z limetky
  • 1PL medu
  • 3PL olivového oleja
  • soľ
  • korenie

 

Postup:

Maslovú dyňu a avokádo očistíme a nakrájame na plátky. Dyňu pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pečieme pri 180 °C približne 20 minút.

Medzitým si na masle opečieme baby hrášok a pridáme dyňové semienka a rozmarín. Zmes osolíme a orestujeme dozlatista.

Podľa návodu si uvaríme čiernu šošovicu.

Zatiaľ, čo sa nám šošovica varí, pripravíme si zálievku. Zmiešame limetkovú šťavu, olej med a dochutíme ju soľou a korením.

Vychladnutú šošovicu podávame s rukolou, plátkami avokáda, upečenou dyňou, baby hráškom a fetou. Zalejeme zálievkou a posypeme čiernym sezamom.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.