Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Jahodová roláda z piškótového cesta s tvarohovým krémom a flambovanými jahodami

Hviezdou tohto receptu sú práve jahody. Skvelo dopĺňajú ľahké piškótové cesto a spolu s tvarohovým krémom vytvárajú úžasnú chuť. Jahodová roláda je mäkučká, nadýchaná a zvládne ju upiecť každý domáci kuchár.

 

Piškótové cesto:

 

Tvarohový krém:

  • 250ml smotany na šľahanie
  • 90g jemného tvarohu alebo krémového syra
  • 50g práškového cukru

 

Flambované jahody:

  • 600g jahôd
  • 40g masla
  • 65g trstinového cukru
  • 30ml brandy

 

Postup:

Vajcia vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do tuhej peny. Medzitým si rozohrejeme rúru na 180 , pretože cesto nám nemôže dlho stáť. K vyšľahaným vajciam pridáme preosiatu múku, štipku soli a na záver prilejeme lyžicu oleja. Hotové cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo vymastený plech (30x40 cm). Pečieme približne 15-20 minút.

Hotové, ešte teplé cesto zrolujeme spolu s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha. Pridáme jemný tvaroh a práškový cukor. Všetko spolu prešľaháme dohladka.

Canva-Jahodová roláda

Jahody očistíme a prekrojíme na polovicu. Rozpustíme maslo s cukrom, kým zmes nezačne bublať. Vložíme jahody, obalíme ich v zmesi, podusíme a prilejeme brandy. Zapálime a následne odstavíme.

Piškótové cesto rozprestrieme, natrieme tvarohovým krémom, pridáme flambované jahody a zrolujeme. Necháme v chladničke zatuhnúť a nakrájame na kolieska.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie