Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Pečený karfiolový šalát

Pečený karfiolový šalát s baby mrkvou a karamelizovanou červenou cibuľkou.

 


Čo budeš potrebovať? 

  • hlavička karfiolu
  • 20 baby mrkvičiek
  • 2 červené cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2PL olivového oleja
  • maslo
  • soľ
  • korenie
  • 2ČL trstinového cukru
  • 50ml červeného vína
  • petržlenová vňať

Zálievka

  • 70g tahini pasty
  • 1PL olivového oleja
  • 45ml citrónovej šťavy
  • 20ml jablkového octu
  • strúčik cesnaku
  • 2PL medu
  • soľ
  • korenie

 

Karfiol si rozoberieme na menšie ružičky a mrkvu ponecháme vcelku. Cibuľu si nakrájame na pásiky a orestujeme ju na masle. Pridáme trstinový cukor a skaramelizujeme, prilejeme víno a necháme odpariť alkohol.

Karfiol a mrkvu vložíme do misky, prilejeme olivový olej, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, soľ a korenie a premiešame. Vložíme na plech a pečieme pri 200 ℃ približne 20-30 minút, dokým nie je zelenina mäkká. Počas pečenia zeleninu premiešame. Akonáhle chytí karfiol zlatistú farbu, zeleninu vytiahneme z rúry.

Zatiaľ si nachystáme zálievku. Do mixéra pridáme tahini pastu, citrónovú šťavu, jablkový ocot, olivový olej, med, cesnak a zálievku ochutíme soľou a korením. Zmes rozmixujeme.

Upečenú zeleninu vložíme do misky, pridáme skaramelizovanú cibuľku, nasekanú petržlenovú vňať a zalejeme pripravenou zálievkou.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie