Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Caesar šalát s kuracím mäsom

Caesar šalát je fantastická kombinácia chrumkavého šalátu, krémového dresingu, krutónov, parmezánu a kuracieho mäsa.

 

Čo budeme potrebovať:

  • 2 kusy kuracích pŕs
  • rímsky šalát
  • 200g slaniny

 

Dresing:

  • 3 ančovičky
  • strúčik cesnaku
  • 3PL majonézy
  • 3PL kyslej smotany
  • 1ČL olivového oleja
  • 1ČL citrónovej šťavy
  • 1/2ČL dijonskej horčice
  • 1/2ČL worchestrovej omáčky
  • 4PL strúhaného parmezánu (Parmigiano Reggiano)
  • veľké kapary
  • mikrobylinky reďkovky
  • soľ
  • korenie

 

Bylinkové krutóny:

  • bageta
  • strúčik cesnaku
  • výpek zo slaniny alebo olivový olej
  • hrsť parmezánu
  • 2 vetvičky tymianu

 

Postup:

Slaninu si nakrájame na kocky a opražíme na panvici dozlatista.

Bagetu si nakrájame na kocky alebo kolieska a vložíme ich do misky. Prilejeme výpek zo slaniny alebo olej, pridáme nastrúhaný cesnak, hrsť nastrúhaného parmezánu a tymian. Poriadne premiešame a vložíme na plech. Pečieme pri 180 približne 10-15 minút.

Medzitým si opečieme kuracie prsia. Nakrájame ich na kocky alebo plátky, dochutíme soľou a korením a opečieme na panvici zo všetkých strán.

Caesar šalát s kuracím mäsom

Pripravíme si mixér. A všetky suroviny na dresing rozmixujeme dohladka.

Rímsky šalát natrháme a prelejeme dresingom. Poriadne premiešame, aby sa dresing dostal na každý kúsok šalátu. Pridáme opečenú slaninku, krutóny a podávame s hoblinkami parmezánu a opečeným kuracím mäsom. 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.