Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Cheesecake so sušenými slivkami a pistáciovou posýpkou

Jarný cheesecake so sušenými slivkami a pistáciovou posýpkou.

 

Korpus:

  • 200g hladkej múky
  • ½ ČL prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 100g trstinového cukru
  • 120g masla

 

Tvarohová náplň:

  • 500g mascarpone
  • 120g rozpusteného masla
  • 120g tvarohu
  • 100g trstinového cukru
  • 1ČL vanilkovej pasty
  • 20g vanilkového pudingu

 

Slivková poleva:

  • šťava z 1 pomaranča
  • citrónová šťava
  • 200g sušených sliviek
  • 100ml červeného vína
  • 1ČL kukuričného škrobu
  • 1PL trstinového cukru
  • 1ČL mletej škorice

 

Pistáciová posýpka:

  • 3PL nesolených pistácií
  • 2ČL trstinového cukru

 

Pripravíme si korpus. V miske si zmiešame múku, prášok do pečiva, štipku soli a cukor. Pridáme na jemné plátky nakrájané maslo a rukami vypracujeme cesto. Mrveničku vysypeme na spodok guľatej formy na pečenie (20 cm), ktorú sme si vystlali papierom na pečenie.

Všetky ingrediencie na tvarohovú náplň rozmixujeme, prijeme na cesto a pečieme pri 150 °C približne jednu hodinu. Koláč necháme vychladnúť najlepšie cez noc v chladničke.

Pripravíme si slivkovú polevu. V hrnci uvaríme pomarančovú šťavu, nakrájané slivky, citrónovú šťavu a červené víno. Pridáme cukor, škoricu a varíme približne 10 minút. Ak je zmes príliš riedka zahustíme ju kukuričným škrobom.

Pistácie si nakrájame a opražíme na suchej panvici. Pridáme cukor a necháme ho skaramelizovať.

Cheesecake podávame so slivkovou polevou a pistáciovou posýpkou.

  

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie