Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Hráškový krém z čerstvého hrášku a špenátu s tymianovými krutónmi

Vychutnajte si sladký letný hrášok v podobe tejto polievky. Pripravte si k nej tymianové krutóny a podávajte ju s lyžicou bieleho jogurtu alebo kyslej smotany.
 

Čo budeme potrebovať:

  • 450g čerstvého hrášku
  • 600ml zeleninového vývaru
  • jarná cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100g špenátu
  • zemiak
  • 2 vetvičky tymianu
  • ligurček
  • soľ
  • korenie
  • olivový olej
  • 1PL masla
  • biely jogurt

 

Tymianové krutóny:

  • 5 krajcov chleba
  • 40g masla
  • strúčik cesnaku
  • 2 vetvičky tymianu
  • soľ

 

V hrnci rozpustíme maslo a olivový olej. Vložíme do neho na jemno nakrájanú cibuľku, cesnak a opražíme. K cesnaku a cibuli pridáme hrášok, na jemno nakrájaný zemiak, špenát, tymian, ligurček. Osolíme, okoreníme a zalejeme vývarom. Varíme asi 10 minút.

kremova hraskova-canva

Pripravíme si tymianové krutóny. Chlieb nakrájame na kocky. Maslo rozpustíme a pridáme do neho nasekaný tymian, pretlačený cesnak a soľ. Chlieb v miske obalíme v pripravenom bylinkovom masle. Poriadne premiešame a pečieme pri 180 približne 10-15 minút dozlatista.

Polievku odstavíme, vytiahneme vetvičky tymianu, ligurček, dochutíme soľou, korením a rozmixujeme.

Hráškovú polievku podávame s bielym jogurtom, tymianovými krutónmi, dozdobenú.   

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie