Priatelia ĎAKUJEME za podporu našej myšlienky

Francúzska cibulačka

Jednoduchá veľmi chutná polievka na zahriatie a povzbudenie.

 

Čo budeš potrebovať?

  • 7 stredných cibúľ
  • olivový olej
  • 2dcl bieleho vína
  • tymian
  • 2L kuracieho vývaru
  • 2 bobkové listy
  • chlieb
  • soľ
  • korenie
  • syr Brie
  • 2PL masla
  • 1ČL trstinového cukru

 

Bylinková zápražka:

 

Na oleji a masle si orestujeme na plátky nakrájanú cibuľu. Po 30 minútach, keď cibuľka chytí hnedú farbu pridáme cukor a prilejeme biele víno. Necháme odpariť alkohol a prilejeme vývar. Do polievky pridáme bobkový list, tymian, osolíme, okoreníme a varíme asi 30 minút.

Medzitým si pripravíme zapekaný chlieb. Nakrájame si ho na plátky a zapečieme v rúre asi 5 minút pri 200 °C.

Polievku zahustíme bylinkovou zápražkou. Na masle si opečieme hladkú múku, pridáme mikrobylinky pak choi a zalejeme vodou. Vlejeme do polievky a prevaríme. Polievku nalejeme do ohňovzdornej misy, položíme na ňu plátky opečeného chleba, na ktorý poukladáme syr a zapečieme v rúre pod grilom. Pečieme približne 2 minúty pri 250 °C, pokiaľ sa syr neroztečie.

 

Volám sa Sandra a varenie som si zamilovala vďaka môjmu otcovi,
ktorý celý život pracoval v gastronómii. Práve preto som sa rozhodla pre štúdium na Hotelovej akadémii v Bratislave. Rada si vychutnám čaj v dobrej kaviarni a zájdem na kvalitné jedlo do talianskej reštaurácie. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si vďaka mojím receptom k nemu nájdete cestu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie